Λίγες ημέρες πριν το φινάλε του Ιανουαρίου, οι Ίκαροι Γιαννιτσών είναι για ακόμα μια φορά στην έδρα τους άκρως ανταγωνιστικοί και καταφέρνουν να μην επιτρέψουν στη φύσει, βαθμολογικά και ψυχολογικά ανώτερη Καστοριά να περάσει από το «σπίτι» τους.
Ωστόσο, ένα… φλογερό δίδυμο των φιλοξενούμενων ήταν εκεί για να τους χαρίσει ακόμα μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής -την 7η γενικότερα αλλά και την 6η συνεχόμενη-.

Και αν για τον Ερμίρ Χότζα τα λόγια είναι περιττά, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη μνεία στον άμεσο παρτενέρ του, τον Ηλία Παπαδημητρίου, που παρά το μικρό του ηλικιακό δέμας έχει κατορθώσει να κερδίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο rotation του coach Καραταγλίδη και να αποτελεί έναν πλέον σημαντικό παίκτη σε μια από τις κορυφαίες αρμάδες της λίγκας!

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος άσος διένυσε το καλύτερο βράδυ της καριέρας του επιθετικά σταματώντας στους 20 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα, συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ήδη εξαιρετική σεζόν, και βοηθώντας τον οργανισμό της Βόρειας Ελλάδας να κυνηγάει τους πρωτοπόρους Ναύαρχο Βότση και ΔΕΚΑ -τους μοναδικούς που έχουν καταφέρει προς το παρόν να τον κερδίσουν.

Μετά από ένα κάπως μουδιασμένο ξεκίνημα στην τρέχουσα σεζόν, όπου μετρούσε 26 πόντους (9 ανά βραδιά) στα πρώτα τρία παιχνίδια με 5 εύστοχα τρίποντα (2 ανά βραδιά), ο νεαρός γκαρντ έχει καταφέρει να υλοποιήσει μερικές πραγματικά σπουδαίες εμφανίσεις, αριθμώντας από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα -λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη ΔΕΚΑ– 13 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ταυτόχρονα έχει πάρει… φωτιά από την περίμετρο με 20 αθροιστικά εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση (ήτοι 3 ανά βραδιά/ 9 πόντοι από το τρίποντο), όντας ένας από τους πιο… φαρμακερούς σουτέρ σε όλο το πρωτάθλημα!

Μάλιστα, στα τελευταία 2 ματς του, κόντρα σε Αετούς Βέροιας και Ικάρους Γιαννιτσών, ο μικρός μετράει 17 πόντους κατά μέσο όρο με 3.5 εύστοχα τρίποντα, αποδεικνύοντας πως με την πάροδο του χρόνου μόνο θα εξελίσσεται δραματικά.

Από τους 5 πόντους που πέτυχε στην πρεμιέρα κόντρα στη ΔΕΚΑ στους 20 κόντρα στους Ικάρους, ο Παπαδημητρίου δικαιώνει απόλυτα τον Καραταγλίδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς το πρόσωπό του, και θα θέλει να κάνει ό,τι περνάει φυσικά από το χέρι του για να χαρίσει στην Καστοριά, μια πόλη που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, την πολυπόθητη άνοδο στη Β’ Εθνική -την τρίτη δηλαδή τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας!

Αναλυτικά τα παιχνίδια του (πόντοι, τρίποντα):

vs ΔΕΚΑ: 5 – 1
vs Γαλάζιοι: 11 – 2
vs Ναύαρχος Βότσης: 10 – 2
vs ΑΟΚ Βέροιας: 19 – 5
vs Ανατόλια: 6 – 2
vs Αριδαία: 9 – 3
vs Αριστοτέλης: 9 – 3
vs Αετοί Βέροιας: 14 – 3
vs Ίκαροι: 20 – 4

*με bold τα career highs του σε πόντους και τρίποντα

Πηγή φώτο: φούιτ.gr