“Πύρινη” ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) η γενική αρχή του Ίκαρου Καλλιθέας, η οποία ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς πως έχει παρατηρήσει ότι διάφορες ομάδες έχουν ξεκινήσει να “κυνηγούν” παίκτες των μικρότερων ηλικιακά τμημάτων χωρίς να έχουν πρώτα ενημερώσει τον ίδιο τον σύλλογο -πάρα τις καινοτομίες της νέας διοίκησης της ΕΟΚ σχετικά με το οικονομικό σύμπαν των εν λόγω διαπραγματεύσεων. 

Μάλιστα, η ομάδα της πρωτεύουσας ανέφερε χαρακτηριστικά πως πέραν των οικονομικών ζητημάτων, πρωτεύον ρόλο για αυτή έχει και το ηθικό κίνητρο αντίστοιχων κινήσεων, κάτι που δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Ίκαρος Καλλιθέας όλα τα χρόνια της παρουσίας του στο ελληνικό μπάσκετ πάντα λειτουργούσε με σεβασμό προς όλα τα σωματεία και ειδικά σε επίπεδο υποδομών ποτέ δεν κινήθηκε για αθλητή παρακάμπτοντας τον σύλλογο που ανήκει. Πάγιο αίτημά μας ήταν ότι για να αλλάζουν οι νεαροί αθλητές σύλλογο, θα πρέπει να αποδίδονται τα ανάλογα τροφεία, τα οποία να μην είναι ούτε δυσθεώρητα αλλά ούτε και αμελητέα.

Προς τιμήν της, η νέα Διοίκηση της ΕΟΚ αφουγκράστηκε το πρόβλημα και επέβαλλε την καταβολή τροφείων για την μετακίνηση των νεαρών αθλητών. Εκτός, όμως, από το οικονομικό σκέλος υπάρχει και το ηθικό που για εμάς στον Ίκαρο Καλλιθέας είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν θα προσεγγίζαμε ποτέ έναν παίκτη πηγαίνοντας στην Επιτροπή Αποτίμησης Αξίας Αθλητών για να αιτηθούμε την μεταγραφή του χωρίς πρώτα να έχουμε ενημερώσει τον σύλλογο που ανήκει για ηθικούς λόγους!

Δυστυχώς, στον ελληνικό αθλητισμό όπως φαίνεται δεν μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες αξίες γι’ αυτό και ενημερώνουμε ότι σύλλογοι που κινούνται για αθλητές μας χωρίς να μας ενημερώσουν, θα φροντίσουμε να έχουμε την ίδια προσέγγιση σε αντίστοιχη περίπτωση. Οι αρχές μας είναι η δύναμή μας, όχι η αδυναμία μας!”