Οκτώ ήττες σε ισάριθμα ματς. 77.5 πόντοι παθητικό κατά μέσο όρο -επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερη στο φετινό 4ο όμιλο της Γ Εθνικής πίσω από τους 79 της Νίκαιας 2012. Κάθε ήττα έρχεται κατά μέσο όρο με απόσταση της τάξης των 25 πόντων -επίδοση που είναι η χειρότερη όχι μόνο στο εν λόγω γκρουπ, όχι μόνο στο Βορρά της λίγκας αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα της τέταρτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας. Μόλις έξι διαθέσιμοι παίκτες στο πιο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον ανεβασμένο ΓΑΣ Άμφισσας για λόγους υγείας και υποχρεώσεων και ακόμα μια βαριά ήττα με 25 πόντους απόσταση από μια ομάδα που αν και νεοφώτιστη πιέζει από νωρίς για μια παρουσία όσο το δυνατόν κόντρα στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Και όμως, ακόμα και με μια τόσο άσχημη εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα, η ΑΕ Καναλακίου εξακολουθεί να έχει πολλές ελπίδες όχι μόνο για την παραμονή της στην κατηγορία -κάτι που είναι φυσικά απολύτως επόμενο και φυσιολογικό με πλήθος αγωνιστικών και μηνών να απομένουν ακόμα μέχρι και την εκπνοή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου- αλλά και για μια άμεση ανάκαμψη μέσα στις επόμενες εβδομάδες μέχρι και το πέρας του πρώτου γύρου.

Ο κύριος λόγος φυσικά πίσω από αυτήν την επίδοξη από πλευράς Καναλακίου ανάκαμψης δεν είναι άλλος από μια σειρά δύο πολύ κρίσιμων και καίριων αγώνων που έπονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες κόντρα στη 11η βαθμολογικά αυτή τη στιγμή Νίκαια 2012 και στη 10η βαθμολογικά αυτή τη στιγμή Αγριά.
Μάλιστα, με τις τρεις αυτές ομάδες να αντικρίζουν μόλις ένα βαθμό να τις χωρίζει μέχρι και το πέρας της 8ης αγωνιστικής ημέρας του φετινού πρωταθλήματος, γίνεται ακόμα πιο αντιληπτό το γεγονός πως μιλάμε για δύο τρομερά κομβικά ματς για κάθε κατεύθυνση.

Το πιο θετικό στοιχείο για την ομάδα του Καναλακίου;
Και οι δύο αυτοί αγώνες για την 9η και την 10η στροφή του πρωταθλήματος -λίγο πριν την πολύ δύσκολη έξοδο για την 11η αγωνιστική στα Τρίκαλα κόντρα στον τοπικό ΑΟΤ- αναμένεται να λάβουν χώρα στην έδρα του, το ΔΑΚ Καναλακίου, το οποίο και θα πρέπει να αναμένεται όσο το δυνατόν πιο γεμάτο προκειμένου να σπρώξει την ομάδα της πόλης σε δύο νίκες που όχι απλά θα την ξεκολλήσουν από το απόλυτο μηδέν και τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ αλλά και θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας εν όψει των Playouts του Απριλίου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Καναλακίου, Νίκαιας και Αγριάς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου:

9η αγωνιστική:

Καναλάκι – Νίκαια 2012
Αγριά – Αμπελώνας

10η αγωνιστική:

Καναλάκι – Αγριά
Νίκαια 2012 – Τρίκαλα

11η αγωνιστική:

Τρίκαλα – Καναλάκι
Αγριά – Σοφάδες
IBC – Νίκαια 2012

 

Αναλυτικά οι πόντοι των παικτών της ΑΕ Καναλακίου μέχρι και το πέρας της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής:

Δάσκαλος: 90 πόντοι
Ροντογιάννης: 68 πόντοι
Κακιούζης: 62 πόντοι
Πάνου: 48 πόντοι
Ζαμπέτης: 43 πόντοι
Κασκάνης: 40 πόντοι
Χρήστου: 39 πόντοι
Τάτσης: 12 πόντοι
Σταύρου: 6 πόντοι
Καφφές: 5 πόντοι
Κολιούσης: 2 πόντοι
Μπάρης:
Σβώλης:
Πάντας: