Ένας από τους καλύτερους παίκτες και σκόρερ του κατάφερε να κρατήσει και για τη νέα σεζόν στον κόσμο του Βορρά της Γ Εθνικής ο ΚΑΟΧ Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Χαλκιδικής κρατάει στο έμψυχο δυναμικό της τον δεύτερο τη τάξει σκόρερ της φέτος με περισσότερους από 215 πόντους συνολικά στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής, τον 21χρονο Γιώργο Ζωγράφο -όπως έγινε γνωστό με κάθε επισημότητα πριν από μερικές ώρες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ανανεώνει για ακόμα μια χρονιά ο Γιώργος Ζωγράφος με τον ΚΑΟΧ.

Ο Γιώργος είναι 21 χρόνων σπουδάζει στο μαθηματικό του ΑΠΘ στο 4ο έτος. Προηγούμενες ομάδες που έχει παίξει  είναι οι ΜΕΝΤ και η ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ.

Γιώργο πώς βρέθηκες στον ΚΑΟΧ;

Με πήρε μία Δευτέρα βράδυ και θυμάμαι και την ώρα 10:30 ο κόουτς Παναγιωτόπουλος και μου ζήτησε να βρεθούμε κάποια στιγμή για να συζητήσουμε για την επόμενη χρονιά. Βρεθήκαμε το επόμενο απόγευμα, δυσκολεύτηκα λίγο να πάρω το δελτίο μου για να έρθω αλλά τελικά τα κατάφερα και ήρθα.

Πως ξεκίνησε και πως τελείωσε η προηγούμενη χρονιά με την ομάδα;

Ξεκινήσαμε άσχημα και ως την τέταρτη αγωνιστική είχαμε μία νίκη. Ο πρώτος γύρος ήταν μέτριος μέχρι τα Χριστούγεννα μετά όμως κάνοντας αρκετές νίκες στα παιχνίδια με το U 21 δέσαμε σαν ομάδα, γεμίσαμε αυτοπεποίθηση και στο δεύτερο γύρο ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα.

Ποιες ήταν για σένα οι πιο έντονες στιγμές της προηγούμενης χρονιάς;

Μία κακή ανάμνηση είναι η  ήττα με τα Βασιλικά μέσα στην έδρα μας που δυσκόλεψαν πάρα πολύ τα πράγματα και σκεφτόμασταν για την παραμονή από τόσο νωρίς.Ήταν η πρώτη μεγάλη κρίση.

Για μένα οι πιο έντονες στιγμές που θυμάμαι ήταν η νίκη με τα Πεύκα  με το U21 που μας έδειξε η ομάδα τι μπορεί να κάνει και σαν δεύτερη καλή ανάμνηση θυμάμαι τη νίκη μέσα στο Ρούπελ που δεν περίμενε κανένας ότι θα την κάνουμε.

Ο Γιώργος πως θα περιέγραφε  την προηγούμενη χρονιά γι αυτόν μέσα στο παρκέ με την ομάδα  ; 

Ήμουν αγχωμένος στην αρχή δεν ήξερα πως να κινηθώ και τι ήθελε η ομάδα από μένα. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε αυτό το επίπεδο με έμπειρους παίκτες και για μένα ήταν η πρώτη μου σοβαρή χρόνια. Ο χρόνος προσαρμογής ήταν πολύ λίγος και έπρεπε κατευθείαν να αποδείξω ότι μπορούσα να παίξω σ’ αυτή την κατηγορία. Ο κόουτς ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα από μένα και νομίζω ότι όσο περνούσε ο καιρός έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Τι θα έλεγες στους καινούργιους παίκτες που έρχονται να παίξουν  στον ΚΑΟΧ;

Έρχονται σε μια σοβαρή ομάδα που το κλίμα είναι καταπληκτικό.

Ο κόουτς προσπαθεί και μαθαίνει συνεχώς στους παίκτες καινούρια πράγματα.

Ο προσωπικός εγωισμός είναι κάτω από την ομάδα για το καλό της ομάδας . Ο καθένας υπακούει και κάνει συγκεκριμένα πράγματα σύμφωνα με αυτά που θέλει ο κόουτς.

Γιώργο πως είναι να είσαι στο σπίτι με κάποιους οι όποιοι ακολουθούν μέσα και έξω στους αγώνες της ομάδας ,τι γίνεται στο σπίτι μετά από ήττες;

Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι μετά από τις ήττες είναι ήρεμα τα πράγματα, δεν με ενοχλεί κάποιος , δεν με αγχώνει, το διαχειρίζονται όπως πρέπει.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου την επόμενη χρονιά;

Προσωπικά θέλω την επόμενη χρονιά να βελτιώνομαι όσο περισσότερο μπορώ και να βοηθάω την ομάδα.  Θα ήθελα του χρόνου ο ΚΑΟΧ  να μπει εύκολα στην πρώτη εξάδα και από και πέρα βλέπουμε.