Τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση στον πάγκο του ΚΑΟ Κορίνθου ήταν αρκετά ανασφαλής, με τα αποτελέσματα να μην έρχονται στον επιθυμητό βαθμό κατά την περσινή θητεία της ομάδας στον κόσμο του 1ου ομίλου της Β Εθνικής -με την επιστροφή του Τάσου Νικητόπουλου στον ρόλο του μαέστρου να μη συνδυάζεται εν τέλει με ιδανικά συναισθήματα για τους Κορίνθιους, οι οποίοι μετρώντας 31 βαθμούς με μόλις 7 νίκες σε σύνολο 24 αγώνων αποχαιρέτησαν την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Η επιστροφή στα σπλάχνα της Γ Εθνικής και τον 1ο της όμιλο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2022-2023) σήμανε μια ραγδαία αλλαγή επίσης και στην άκρη του πάγκου της ομάδας, με τον Μανώλη Ιμπραϊμάκη -ένα νεαρό τεχνικό με αρκετά μεγάλη εμπειρία όμως από τις τοπικές ενώσεις της πρωτεύουσας όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής του με την προπονητή- να προάγεται από Assistant σε Head Coach, με τη γενική αρχή του συλλόγου να αναγνωρίζει σε αυτόν τα χαρακτηριστικά που θα τον οδηγούσαν στην επόμενη ημέρα. Και αυτός ο βαθμός εμπιστοσύνης ήταν ο πρώτος λίθος για τα όσα βλέπουμε φέτος από τον ΚΑΟΚ στην τέταρτη τη τάξει εθνική λίγκα.

Συγκεκριμένα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η ομάδα του κόουτς Ιμπραϊμάκη έχει καταφέρει να μετράει το απόλυτο στις νίκες μέχρι στιγμής παίζοντας ενίοτε και αξιοπρόσεκτο μπάσκετ έχοντας την καλύτερη επίθεση στο γκρουπ της αλλά και την 3η καλύτερη στο ευρύ φάσμα του Νότου της λίγκας με 81 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο. Ωστόσο, το πιο σημαντικό δεν είναι αυτή η αποτελεσματικότητα άλλα άλλοι δύο παράγοντες…

Αρχικά, ακόμα και αν τα εμπόδια των νεοφώτιστων Προμηθέα 2014 και Πήγασου Θυρέας δεν την ενόχλησαν ιδιαίτερα, η ομάδα της Κορίνθου έχει πετύχει το 50% των επιτυχιών της φέτος κόντρα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του 1ου γκρουπ, τους Παναχαϊκή και ΚΑΠ, οι οποίες μάλιστα αφενός μετρούσαν 2 νίκες μέχρι τη στιγμή που ήρθε στο δρόμο τους ο ΚΑΟΚ. Ειδικά δε η νίκη κόντρα στη νεανική αλλά γεμάτη Αγία Παρασκευή το απόγευμα της Κυριακής (30/10) ήταν το ιδεατό αποτέλεσμα ενός μεγάλου ντέρμπι που κερδήθηκε στις λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα, το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο της φετινής φουρνιάς του ΚΑΟΚ να μην είναι άλλο από το κλίμα αξιοποίησης όλων των δυνάμεων από τον κόουτς Ιμπραϊμάκη, ο οποίος από μεριάς του δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες επιθετικές απειλές ταυτόχρονα στο παρκέ. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι επτά παίκτες του ρόστερ μετρούν τουλάχιστον 6 πόντους κατά μέσο όρο ενώ οι έξι εξ αυτών μετρούν από 7.5 μέχρι 17.5 -με το δίδυμο των Χρήστου Μουλά και Αλεξάνδρου Μπάρδα, ο οποίος μαζί με τον κόουτς φέρνουν νότες από Σίτι μεριά στην Κόρινθο, να ηγείται της άτυπης αυτής κούρσας με 70 και 65 πόντους συνολικά σε τέσσερα παιχνίδια (17.5 και 16 πόντοι κατά μέσο όρο, αντίστοιχα).

 

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του ΚΑΟΚ:

  1. Μουλάς: 70 πόντοι
  2. Μπάρδας: 65 πόντοι
  3. Συνετός: 38 πόντοι
  4. Τζάιδας: 37 πόντοι
  5. Μπένος: 37 πόντοι
  6. Πρεδάρης: 30 πόντοι
  7. Τσιαμπάς: 24 πόντοι
  8. Μπήλιος: 7 πόντοι
  9. Σάμαρης: 7 πόντοι
  10. Πατερούδης: 3 πόντοι
  11. Πατουχέας: 3 πόντοι