Το όνομα “Μούμογλου” είναι βαθιά και άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό μπάσκετ, με τον Αριστείδη Μούμογλου να είναι ο κάτοχος αυτήν τη στιγμή του απόλυτου ρεκόρ πόντων που έχουν επιτευχθεί ποτέ σε έναν αγώνα μπάσκετ στη χώρα μας με τους 145 που είχε γράψει το 1973.

Ωστόσο, και ο γιος του, ο Αντώνης Μούμογλου, έχει δημιουργήσει το δικό του λαμπρό όνομα εδώ και σωρεία ετών στο χώρο των εθνικών κατηγοριών, με τον άλλοτε “ψηλό” της Ευκαρπίας να αγωνίζεται εδώ και μερικές εβδομάδες στη Γ Εθνική με τα χρώματα της Μελίκης, με την οποία μάλιστα βίωσε χθες την πρώτη του αποβολή από τα παρκέ στην πλούσια καριέρα του!

Το εν λόγω γεγονός έλαβε χώρα μόλις χθες (22/1) και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μελίκης με τον Άθλο Αλεξάνδρειας για την 14η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ Εθνικής (86-81), με τον προπονητή του Μούμογλου, τον Θανάση Τοπούζη να είναι και ο άνθρωπος που το κοινοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook -αναφέροντας πως η εν λόγω αποβολή προήλθε έπειτα από φιλικό… πηγαδάκι αθλητή του με τον αντίπαλο προπονητή.

Μάλιστα, και οι δύο άνδρες σχολιάζουν τη φάση με απορία προς τη διαιτητική ομάδα του αγώνα, τονίζοντας πως το μέλλον του μπάσκετ έχει ανάγκη από σωστές και καλές διαιτησίες.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Θανάσης Τοπούζης:

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι χτες ο ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ επικράτησε του Άθλου Αλεξανδρείας στο κλειστό/στολίδι της Μελίκης.

Να ευχαριστήσω τους αθλητές μου για την προσπάθεια να συγχαρώ τους αντιπάλους το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που προσέφεραν.

Ο ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ πλέον μπορεί να δει φως στο τούνελ αρκεί να συνεχίσουμε έτσι.

Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία στο παιχνίδι.

1. Την απόδοση του Αποστόλου Παντσιου με 25 πόντους, 16 ριμπάουντ και 8 ασσίστ και φυσικά ήταν άριστος και στα αμυντικά του καθήκοντα

2. Την αποβολή με τεχνική ποινή του Αντώνη Μουμογλου που όταν κάνει το 4ο του φάουλ σηκώνει το χέρι, δέχεται το σφύριγμα και συνομιλεί με τον προπονητή του Άθλου κ. Αγγελή σε φιλικό χαρακτήρα συμφωνούν ότι έκανε φάουλ. Και ο διαιτητής δίνει από το πουθενά Τ σε αθλητή και προπονητή!!! 5ο φάουλ για τον Αντώνη σε κρίσιμο σημείο.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε το μπάσκετ πρέπει να φτιάξουμε εκτός από αθλητές ΚΑΙ διαιτητές. 50 χρόνια μπασκετικής ιστορίας Μουμογλου, η πρώτη τους αποβολή, το πρώτο Τ.

Θανάσης Τοπούζης/Facebook

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Αντώνης Μούμογλου:

Παίζω δύνατα , κάποιες φορές στα όρια του φαουλ , μιλάω συνέχεια αλλα πάντα με προσοχη και χωρίς να προκαλώ τεχνικες ποινες κτλ ..

Χθες απο την αρχη λεω και στην ομαδα μου , μην τους μιλατε μην προκαλειτε δίνουν με το παραμικρο ..

6’ πριν το τέλος μου δίνουν ανύπαρκτο φαουλ (το τεταρτο μου)σε διεκδίκηση , σηκωνω το χερι μου & γυρναω στην αμυνα αφου στην διακοπη του αγωνα λεμε κατι με τον φιλο αντιπαλο coach Αγγελη σε ηρεμο και φιλικο παντα επιπεδο . Αμεσως μετα ο διαιτητης Βασιλης Κολοκυθας με ενημερωσε πως πρεπει να βγω γιατι πηρα τεχνικη ποινη εγω και ο coach Αγγελης .

Σε ερωτηση στον Αγγελη το ίδιο ειπε και αυτος πως δεν ειπαμε κατι ασχημο .

Αντι λοιπον να παρει το σφυριγμα πισω ο κυριος Κολοκυθας μου έδωσε την πρώτη μου αποβολη σε τετοιο κρισιμο σημειο .

Θα όφειλε τουλαχιστον μια συγγνωμη .

Δεν εχω μιλήσει ποτέ μου για διαιτητές , ας τους αφήσουμε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους , και η δουλειά τους δεν είναι να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα , κυριε Κολοκυθα .

*όλο αυτό το λέω μετά από την νίκη μας

Αντώνης Μούμογλου/ Facebook