Τόσο από την έναρξη της αναμέτρησης, όταν με την… αρωγή της δημοτικής αρχής πάρθηκε η απόφαση ο αγώνας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όσο και κατά τη διάρκειά του ο αγώνας με τον ΓΣ Αλμυρού δεν πήγαινε καθόλου καλά για τον ΓΑΣ Μελίκη και τους παίκτες του.

Μάλιστα, ήδη από το πρώτο μέρος μέχρι και το φινάλε της 3ης περιόδου ο οργανισμός της Μαγνησίας είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο και να ξεφύγει τόσο με 12 πόντους στο ημίχρονο όσο και με 14 πόντους μέχρι και το 30′ σκοράροντας μέχρι στιγμής 2.4 και 2.3 πόντους ανά λεπτό, αντίστοιχα.

Όλα θα άλλαζαν στη συνέχεια όμως, όταν το σύνολο του Ιορδάνη Ασλανίδη θα έκανε κύριο πυλώνα του την άμυνα και θα κρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της 4ης και τελευταίας περιόδου τον αντίπαλό του στους μόλις 8 πόντους ενεργητικό. Για να τουμπάρει ωστόσο ολικά η κατάσταση, και η επίθεση θα έπρεπε να κάνει το δικό της χρέος, κάτι που ανέλαβαν εξ ολοκλήρου οι Δημήτρης Βογιατζής, Δημήτρης Πλεξίδας και Αποστόλης Βουρτζούμης.

Η εν λόγω τριπλέτα ήταν ασταμάτητη κόντρα στην αδύναμη να βρει λύσεις απέναντί της αμυντική αποτελεσματικότητα του Αλμυρού, με τους τρεις αυτούς πρωταγωνιστές του συλλόγου τους πετυχαίνοντας συνολικά 62 πόντους μαζί με 12 εύστοχα τρίποντα δεν θα αργούσαν να γυρίσουν ολότελα το ντέρμπι.

Για την ακρίβεια, οι Βογιατζής, Πλεξίδας και Βουρτζούμης ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το 78% των συνολικών πόντων των γηπεδούχων αλλά και για το 80% των συνολικών τους τριπόντων. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως κόντρα στον Αλμυρό η Μελίκη βρήκε 45 πόντους από την περίμετρο, επίδοση που ισοδυναμεί με το 56% των συνολικών της πόντων κόντρα στα επτά του συλλόγου της Μαγνησίας (διαφορά 24 πόντων από τα τρίποντα μόνο).