Ο ΓΑΣ Χαλκηδόνας αποτελεί μια ομάδα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς εκτός από υγεία έχει την τύχη να διοικείται από μια οικογένεια που αγαπάει το μπάσκετ, και είναι ευχής έργο για το Ελληνικό μπάσκετ που αποφάσισε να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες, καθώς τα προηγούμενα χρόνια κατακτούσε το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΚΑΣΘ, αλλά για τους λόγους που είναι γνωστοί δεν ήθελε να ανέβει στην Γ΄Εθνική.

Ωστόσο φέτος τα πράγματα άλλαξαν και έτσι η ομάδα της Χαλκηδόνας ξεκίνησε να παίρνει σχήμα. Στο πλάι του προπονητή Ρούλη Καραγιαννίδη θα βρίσκεται τη νέα σεζόν Ανδρέα Οκλαλιώτη, ο οποίος καθόταν μέχρι πρότινος στον πάγκο της Γέφυρας. Επίσης από το περσινό ρόστερ παρέμειναν οι Χάρης Μπατάκας, Κώστας Μαραπίδης, Νίκος Μακαλέκας, Αλέξης Τσαλώνης, Πέτρος Μάντσος ενώ επέστρεψε από δανεισμό από την Σίνδο ο Δημήτρης Ευαγγελίδης.

Αποκτήθηκαν οι Σεφερίδης από Ευκαρπία, Δέτσικας από Αργοναύτη, Μαρκίδης από Πολύγυρο, Μιτζιαρίδης από ΠΑΟΚ και Λαΐδης από Σίνδο, ενώ αναμένεται να γίνουν μερικές ακόμα προσθήκες ώστε να κλείσει το ρόστερ για την ομάδα της Χαλκιδικής.