Ο Ζέφυρος ’02, μια σημαντικά νεανική προσπάθεια, δεν έχει εκκινήσει καθόλου καλά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετρώντας μόνο ήττες στα πρώτα 8 ματς του στον 6ο όμιλο της κατηγορίας -όπου φιγουράρει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Ουσιαστικά, η διαφορά δυναμικότητας με τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ είναι πασιφανής ήδη από το πρώτο μισό της χρονιάς, με την αρμάδα της Θεσσαλονίκης να δέχεται 77 πόντους και να σκοράρει μόλις 48.5 ανά βραδιά -επίδοση που είναι η χειρότερη σε όλη το πρωτάθλημα-, σε μια συγκυρία που διαμορφώνει τη συνολική διαφορά πόντων στο -229 συνολικά αλλά και το -29 ανά αγώνα -ούσα ένα ισχυρό φαβορί για τον υποβιβασμό (2 ομάδες υποβιβάζονται από τον 6ο όμιλο στα τοπικά)…
Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο… μαύρα, με τον Γρηγόρη Πάρο να αποτελεί τη μοναδική ελπίδα στο σύνολο του coach Δεμερτζή διανύοντας μια εξαιρετική ατομικά σεζόν!

Συγκεκριμένα, ο ικανός shot maker έχει πετύχει ήδη 86 πόντους σε 5 εμφανίσεις φέτος (17 πόντοι ανά βραδιά), κάτι που σημαίνει πως σηκώνει στις πλάτες του το 22% των συνολικών πόντων του συλλόγου του αλλά και το 32% αυτών στα ματς όπου έχει αγωνιστεί -με τον Ζέφυρο να είναι δραματικά καλύτερος επιθετικά με αυτόν παρόντα!

Αναλυτικά οι επιδόσεις του με και χωρίς τον Πάρο:

Χωρίς: 35, 38, 42 = 38.3 ανά βραδιά
Με: 51, 55, 49, 68, 50 = 54.6 ανά βραδιά

Όπως προκύπτει λοιπόν, με αυτόν στο γήπεδο, σκοράρει 16 ολόκληρους πόντους παραπάνω από τις επιδόσεις του όταν απουσιάζει -με τους 49 πόντους, που είναι η χειρότερη συγκομιδή με τον Πάρο ενεργό, να είναι αφενός καλύτερη από κάθε μία από τις απουσίες του και αφετέρου να λαμβάνουν χώρα σε ένα απόγευμα (vs Αρίων Ξάνθης) όπου έμεινε μόλις στους 6 προσωπικούς (season low).

Φυσικά, ο Πάρος δεν είναι τυχαίος, αφού, όντας ένας από τους κορυφαίους σκόρερ των High Schools της Νέας Υόρκης, ξέρει όσο λίγοι στη λίγκα να βάζει τη μπάλα στο καλάθι -με το φόρτε του να είναι τόσο το slashing παιχνίδι (1.93 ύψος) όσο και το μακρινό σουτ, το οποίο το αξιοποιεί στο έπακρο και στη Γ’ Εθνική.

 

Συγκεκριμένα, σε 5 παιχνίδια έχει σκοράρει ήδη 19 φορές από μακρινή απόσταση (4 ανά βραδιά), με τα 8 εξ αυτών (season high) να προέρχονται στην αναμέτρηση στους Αμπελόκηπους κόντρα στην τοπική Ελπίδα (ήττα με 68-75), με τον ομογενή guard να μετράει 28 πόντους, ήτοι το 41% των συνολικών πόντων του οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας.
Μάλιστα, η ομάδα του έχει ευστοχήσει σε μόλις 25 χωρίς να προσμετρούνται τα δικά του, σε μια αναλογία που τον ωθεί να προσπεράσει όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ολομόναχος!

Τα μαθηματικά λένε πάντοτε την πάσα αλήθεια.
Και στην περίπτωση του Γρηγόρη Πάρου την λένε και με τον παραπάνω, με τον 21χρονο μόλις σκόρερ να αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα prospects της τέταρτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, όπου διαπρέπει σε εξαίρετο βαθμό ατομικά.

Αν μάλιστα, καταφέρει να σώσει τον Ζέφυρο, που απέχει 3 νίκες από την παραμονή, τότε θα μιλάμε για τον ίσως πολυτιμότερο παίκτη του 6ου ομίλου!