Έστω και με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων, ο Δίωνας κατάφερε να σώσει την κατηγορία κατά την περσινή σεζόν στον κόσμο του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής κυριολεκτικά στο ύστατο δευτερόλεπτο, με τον Σταύρο Καμαρινό -που μέχρι τότε είχε μείνει στους 2 μόλις πόντους- να σκοράρει ένα τρομερό τρίποντο από την αριστερή γωνία και να «σκοτώνει» τον Ήφαιστο/Αχιλλέα.
Ωστόσο, πλέον οι στόχοι (οφείλουν να) είναι ακόμα πιο μεγάλοι για την αρμάδα από την Κυπαρισσία, η οποία έδειξε μερικά πραγματικά σπουδαία δείγματα γραφής υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μυριούνη, ο οποίος την ανέλαβε μεσούσης της σεζόν και έπειτα από ένα άσχημο ξεκίνημα γεμάτο αναποτελεσματικότητα και ήττες.

Ο έμπειρος προπονητής δεν είναι φυσικά τυχαίος στο χώρο, με τη μακρά του πορεία τόσο στην άκρη του πάγκου όσο και εντός των τεσσάρων γραμμών με μερικές εκ των κορυφαίων ομάδων του επιπέδου της Α1 (Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Παναθηναϊκός, Απόλλωνας Πατρών, Περιστέρι, Άρης) αφενός να μη χρειάζεται συστάσεις και αφετέρου να ελκύει και να εμπνέει τον απόλυτα νεανικό κορμό που συνάντησε στην Πελοπόννησο.
Και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί και πρέπει να θέσει τις δικές του σφραγίδες και τα δικά του «θέλω» στην πρώτη του ουσιαστικά πλήρη χρονιά, όπου θα έχει τα απαραίτητα κλειδιά ήδη από το καλοκαίρι για να χτίσει την ομάδα του όπως εκείνος έχει ονειρευτεί μαζί με το επιτελείο του, αυτός δεν είναι άλλος από τον 52χρονο τεχνικό.

Ανάμεσα στις αρχικές κινήσεις που έλαβαν χώρα κατά την τρέχουσα off-season -τόσο όσον αφορά τις προσθήκες όσο και τις αποχωρήσεις παικτών από τον κορμό της περσινής σεζόν- ξεχωρίζουν άμεσα δύο:

η απόκτηση του Παναγιώτη Κούνα, που πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στο Μαρούσι με τα χρώματα της τοπικής Νίκης.
η ιστορική μεταγραφή του Nikola Dakovic, ο οποίος έγινε στα τέλη Ιουλίου ο πρώτος κοινοτικός αθλητής στην ιστορία της Γ’ Εθνικής αλλά και ένας από τους πρώτους δύο στον κόσμο των Β’ και Γ’ Εθνικής.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους αυτές οι δύο κινήσεις;
Μα φυσικά την εξέλιξη -το επονομαζόμενο potential- που είναι άπλετη (22 ετών έκαστος) αλλά και το μέγεθος (2.06 έκαστος) που γεμίζει ασφυκτικά την ρακέτα του νέου τους συλλόγου.

Αναφορικά με τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ, αυτός βίωσε μια πολύ μεστή και άκρως ουσιαστική σεζόν πέρυσι με τη Νίκη Αμαρουσίου τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο -με τον νεαρό να βοηθάει εν πολλοίς την αρμάδα του να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα του εξαιρετικά ανταγωνιστικού 3ου ομίλου της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας.
Συγκεκριμένα, ο Κούνας ήταν ο 6ος σκόρερ της ομάδας του Παναγιώτη Ζωντού μετρώντας 7 πόντους κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα -ενώ την ίδια στιγμή ήταν και ο 4ος τη τάξει σκόρερ ανάμεσα στους «ψηλούς» του οργανισμού της πρωτεύουσας, με τους Δέλλιο, Κυπριτζόγλου και Βαφιά να είναι οι μοναδικοί που τον προσπέρασαν με 13.5, 13 και 12, αντίστοιχα, πόντους ανά βραδιά.

Από την άλλη μεριά, το μεγαλύτερο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού δεν είναι άλλο από τον φέρελπι Βόσνιο «ψηλό», ο οποίος πέρασε την προηγούμενη πλέον χρονιά στην Κύπρο και τον ΑΠΟ Πάφου (3 παιχνίδια).
Εκεί, αν και το επίπεδο της ομάδας δεν ήταν και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό (6 νίκες και 16 ήττες σε 22 ματς | 11η και προτελευταία θέση), πρόλαβε να μετρήσει 46 πόντους (15 κατά μέσο όρο), 18 ριμπάουντ (6 κατά μέσο όρο) αλλά και 5 τάπες (2 κατά μέσο όρο), γεμίζοντας τη στατιστική του υπηρεσία και φανερώνοντας μερικά πραγματικά καίρια στοιχεία του παιχνιδιού σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ -με τον 22χρονο σέντερ να είναι σ’ αυτό το διάστημα 2ος στο TS% (62%), 4ος σε αμυντικό ριμπάουντ% (21%) αλλά και 7ος στο Offensive Rating (93 πόντοι), όντας ακόμα και για τόσο λίγο καιρό ένας από τους κύριους διακριθέντες ανάμεσα στους 16 αθλητές που πέρασαν από τον σύλλογο της Κύπρου πέρυσι.
Το πιο σημαντικό με τον Dakovic δεν είναι άλλο από το γεγονός πως εκτελεί από την περίμετρο με ιδιαίτερες αξιώσεις -καθότι αρίθμησε 35% ευστοχίας σε 20 τρίποντα (7-20) πέρυσι- κάτι που αναβαθμίζει ακόμα πιο πολύ το επιθετικό ταβάνι του Δίωνα!

Μπορεί ο σχεδόν ισοϋψής τους Χρήστος Μυριούνης (2.05 μέτρα) να ήταν ένας φόργουορντ άλλης κοπής σε μια διαφορετική εποχή, αλλά η τρανή του εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο αλλά και της σχέσης που χτίζει καθημερινά από τις απαρχές του 2000 -όταν δηλαδή πήρε την απόφαση να μετακομίσει από τα παρκέ στους πάγκους- με τους νεαρότερους αθλητές αποτελεί το κυριότερο πλεονέκτημα του Δίωνα για μια καλύτερη και πιο ποιοτική σε σχέση με την περσινή χρονιά στον κόσμο του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής -εκεί όπου θα βρει απέναντί του 9 ομάδες από τον ευρύτερο χάρτη της Πελοποννήσου αλλά και για πρώτη φορά σωματεία από την Αθήνα (Νήαρ Ηστ, ΚΑΠ).