Τα “σπίτια” για τον Παναγιώτη Παπούλια στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού είναι πολλά περισσότερα από ένα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι διαφορετικό για μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες του θεσσαλικού μπάσκετ, που έχει γνωρίσει μεγάλες στιγμές, νίκες, επιτυχίες κάθε κάλλους και φυσικά ανόδους με αρκετές ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.

Ωστόσο, μετά από αρκετά χρόνια σε Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου αλλά και Μεταμόρφωση, ο 31χρονος πλέον σκόρερ (1.89 μέτρα, γκαρντ) έχει βρει εδώ και πολύ καιρό τη μπασκετική του στέγη στον Αλμυρό και τον τοπικό ΓΣ, με τα χρώματα του οποίου βιώνει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της εκπληκτικής του πορείας στα παρκέ των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων ήδη από το 2018.

Φέτος δε, έπειτα από μεγάλες ατομικά και ομαδικά σεζόν ο Παπούλιας συνεχίζει να εξελίσσεται σε μία από τις κορυφαίες μορφές τόσο της ομάδας όσο και του Βορρά της Γ Εθνικής, όπου μαζί με τον Μιχάλη Πολίτη έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον σπουδαία δίδυμα της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας. Για την ακρίβεια, ο ικανός γκαρντ έχει πάρει… φωτιά φέτος μετρώντας ήδη πάνω από 250 πόντους στα 15 ματς που έχει παίξει -και με 22 πόντους κατά μέσο όρο στον πλέον επικίνδυνο και δύσκολο όμιλο της κατηγορίας, τον 4ο, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ωθήσει τον Αλμυρό προς τα υψηλότερα σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ -με την ομάδα της Θεσσαλίας να πατάει, μαζί με τον ΓΣ Σοφάδων, στην πρώτη θέση πολύ γερά εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που αποδεικνύει ωστόσο, όσο κανένα άλλο την απίθανη σεζόν του στον Αλμυρό φέτος δεν είναι άλλο φυσικά από το γεγονός πως ακμάζει σε ένα περιβάλλον όπου στην αρχή της σεζόν υπήρχαν δίπλα του οι δίχως συστάσεις ΠολίτηςΠελεκάνος, που αναλάμβαναν τον κύριο όγκο των επιθέσεων και της εν γένει προσοχής του συγκροτήματος του κόουτς Νάνη μέχρι να αποχωρήσει ο τελευταίος για χάρη του Δίωνα και της Κυπαρισσίας, και εν συνεχεία ένας απόλυτα φορμαρισμένος Πολίτης, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο σκόρερ του Βορρά της Γ Εθνικής για ακόμα μια φορά.

Ακόμα και έτσι λοιπόν, ο Παπούλιας ακμάζει στον ρόλο του και με τις εμφανίσεις του δείχνει ικανός να κρατήσει εντός στόχων την ομάδα του μέχρι και το φινάλε της κανονικής διάρκειας στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής!

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο μέχρι και την 16η αγωνιστική:

  1. 26 πόντοι | 2 τρίποντα με Αγριά
  2. 8 πόντοι με IBC
  3. 19 πόντοι | 2 τρίποντα με ΑΟ Τρίκαλα
  4. 31 πόντοι με ΑΕ Καναλακίου
  5. 9 πόντοι με ΓΑΣ Άμφισσας
  6. 24 πόντοι με Τιτάνες Παλαμά
  7. 18 πόντοι με ΓΣ Σοφάδων
  8. 28 πόντοι | 1 τρίποντο με Ανόρθωση Βόλου
  9. 14 πόντοι με Αμπελώνα
  10. 18 πόντοι με ΚΑΕ Παραμυθιά
  11. 23 πόντοι | 1 τρίποντο με Αγριά
  12. 12 πόντοι | 1 τρίποντο με IBC
  13. 15 πόντοι | 2 τρίποντα με ΑΟ Τρίκαλα
  14. 10 πόντοι με ΑΕ Καναλακίου
  15. 14 πόντοι με Νίκαια 2012

Συνολικά: 269 πόντοι | 9 τρίποντα
Κατά μέσο όρο: 22 πόντοι