Η αλήθεια είναι πως μετά και τις φετινές ανακατατάξεις στον κόσμο της Γ Εθνικής αλλά και τις αλλαγές που έθεσε σε ισχύ η ΕΟΚ σχετικά με τη μάχη στα Playoffs μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αλά Μύκονος, Μίλωνας και Βίκος στην περσινή λίγκα στα πέρατα του 2ου ομίλου του Νότου. Σίγουρα, ομάδες όπως ο Άρης Νίκαιας και το Κορωπί δείχνουν πως θα μας απασχολήσουν μέχρι και το τέλος, αλλά σε ένα καλούπι μεγάλου ανταγωνισμού και μικρών αποστάσεων στη δυναμική των περισσότερων ομάδων, όλα θα είναι ανοικτά.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η εκκίνηση του ΑΣ Πέρα στο φετινό πρωτάθλημα είναι άκρως εντυπωσιακή, με την ομάδα του κόουτς Χολέβα να έχει πάρει… φωτιά επιθετικά και με λαμπρές επιδόσεις από το τρίποντο να σκοράρει κατά μέσο όρο 96.5 πόντους ανά βραδιά (193 συνολικά), ούσα μέχρι στιγμής η πιο fun to watch ομάδα της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας δεδομένου ότι δέχεται επίσης και 82.5 πόντους κατά μέσο όρο! Ακόμα και αν έχει παίξει σε μια παράταση ήδη (100-95 νίκη επί της ΑΕ Πεντέλης εκτός έδρας), τα νούμερά της είναι αρκετά επιβλητικά 2.3 πόντους ανά λεπτό να συντελούν μια εξωφρενική επίδοση!

Ουσιαστικά, πέρα από τις πολλές πηγές σκορ (4 παίκτες με 10+ πόντους μέσο όρο, 6 παίκτες με 8+ πόντους μέσο όρο) και τις αρκετές κατοχές, το κύριο όπλο του Πέρα δεν είναι άλλο από την τρομερή αποτελεσματικότητά του από την περίμετρο, από όπου και μετράει ήδη 30 τρίποντα σε δύο μόλις βραδιές!
Παίρνει εν ολίγοις το 47% των συνολικών του πόντων από το τρίποντο (τους 90 από τους 193) και βάζει εξαιρετικά δύσκολα σε κάθε αντίπαλη άμυνα εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τη φιλοσοφία των καιρών.

Για την ακρίβεια, στις δύο νίκες της κόντρα σε Πεντέλη και Εργοτέλη, η ομάδα της πρωτεύουσας έχει αντικρίσει 6 και 7 διαφορετικούς μπόμπερ -κάτι που μαρτυράει και την τρομερή ποικιλία της στο σκοράρισμα αλλά και το ομαδικό σουτ. Ο Δανάς έχει σκοράρει τα περισσότερα όλων (9), ενώ ακολουθούν ακόμα οι Βλάχος και Κανελλόπουλος με 6 και 5 τρίποντα, αντίστοιχα.

Το επόμενο τεστ κόντρα στο Χαλάνδρι, μια ομάδα που δέχεται σχεδόν 80 πόντους ανά βραδιά μέχρι πρότινος, να μην μοιάζει με δύσκολο τεστ -όχι για να κερδίσει απαραίτητα- για μια βραδιά κοντά στους 85-90 πόντους, αλλά το μεθεπόμενο ντέρμπι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου αναμένεται να μαρτυρήσει πολλά για το πραγματικό ποιόν του Πέρα, που μετά την πολύ θετική του σεζόν πέρυσι στον 3ο όμιλο φέτος έχει βαλθεί να πρωταγωνιστήσει στα του 2ου.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Πέρα στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Γ Εθνική:

vs Πεντέλη: 14 τρίποντα | 6 διαφορετικοί μπόμπερ
vs Εργοτέλης: 16 τρίποντα | 7 διαφορετικοί μπόμπερ

Αναλυτικά οι μπόμπερ του Πέρα στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Γ Εθνική:

Δανάς: 9 τρίποντα
Βλάχος: 6 τρίποντα
Κανελλόπουλος: 5 τρίποντα
Καψαρίδης: 3 τρίποντα
Κακαργιάς: 2 τρίποντα
Μπούσι: 2 τρίποντα
Δαλαμπέλης: 2 τρίποντα
Παναγής: 1 τρίποντα

Αναλυτικά οι σκόρερ του Πέρα στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Γ Εθνική:

Δανάς: 42 πόντοι
Βλάχος: 34 πόντοι
Καψαρίδης: 31 πόντοι
Κακαργιάς: 20 πόντοι
Κανελλόπουλος: 17 πόντοι
Μπούσι: 16 πόντοι
Δημητρίου: 11 πόντοι
Ανδρεόπουλος: 10 πόντοι
Δαλαμπέκης: 8 πόντοι
Ζούκας: 4 πόντοι
Παναγής: 3 πόντοι