Έτοιμος εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, της πρώτης του στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών μετά από απουσία 5 ετών, είναι ο Πιερικός/Αρχέλαος, ο οποίος παρουσίασε με κάθε επισημότητα το μεσημέρι της Τετάρτης (5/10) το ρόστερ του. 

 

Το ρόστερ του Πιερικού/Αρχελάου τη νέα σεζόν:

  1. Λιόλιος Νίκος
  2. Πολυχρόνης Παναγιώτης
  3. Τζιοβάρας Κώστας
  4. Τερζόπουλος Γιώργος
  5. Ροδοστόγλου Γιάννης
  6. Βουγλαράκης Γιώργος
  7. Γαλανός Νίκος
  8. Γκογκίδης Χρήστος
  9. Κοντσές Θάνος
  10. Φανούλης Μάριος
  11. Γραβάνης Αχιλλέας
  12. Τσιόγκας Νίκος
  13. Καπαγιαννίδης Βλαδίμηρος
  14. Κοκτσίδης Παύλος
  15. Τσορτανίδης Παναγιώτης

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά από 5 χρόνια απουσίας από τις Εθνικές κατηγορίες, το ανδρικό τμήμα του Πιερικού Αρχέλαου επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις την προσεχή Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, με τις εντός έδρας αναμέτρηση με τον Όλυμπο Κορδελιού στις 17.00.

Μετά την περσινή, περιπετειώδη άνοδο από την Α ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Πιερικός Αρχέλαος βρέθηκε στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα βρίσκεται στις ανώτερες θέσεις της βαθμολογίας.

Η φετινή αγωνιστική περίοδος θα είναι χρονιά αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, καθώς οι 4 πρώτες ομάδες της Γ’ Εθνικής θα αγωνιστούν σε play off ανόδου, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 5-12 θα αγωνιστούν στα play out με 6 ομάδες να υποβιβάζονται στις τοπικές κατηγορίες. Λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας, αναμένεται ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με όλα τα παιχνίδια να έχουν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και στη διαδικασία των play off και play out θα μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Επομένως, άμεση προτεραιότητα του συλλόγου ήταν να ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι, ώστε να παρουσιαστεί με ένα γεμάτο ρόστερ που θα συνδυάζει την εμπειρία των αθλητών, που εξασφάλισαν την περσινή άνοδο, αλλά και νεαρούς αθλητές με διάθεση και όρεξη να εξελιχθούν μέσα από την ομάδα. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η συνταγή του Πιερικού Αρχέλαου όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έδινε χώρο και ευκαιρίες σε νέους αθλητές της πόλης, αλλά και της ακαδημίας με σκοπό να καθιερωθούν μέσα από τη συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα.

Προπονητής και τη φετινή χρονιά θα είναι ο Ηλίας Λοτζανίωτης, ο οποίας ανέλαβε την προηγούμενη σαιζόν τα ηνία του τμήματος και την οδήγησε στην άνοδο. Μαζί του, ως άμεσοι συνεργάτες, θα είναι οι Ξηρομερίτης Χρήστος και Άρις Ζέρβας. Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης είναι ο Μανώλης Μακρής, ο οποίος βρίσκεται φέτος για πρώτη χρονιά στο σύλλογο.

Από την περσινή ομάδα, συνεχίζει όλος ο βασικός κορμός καθως οι Γκογκίδης, Ροδοστόγλου, Γραβάνης, Κοντσές, Γαλανός, Πολυχρόνης και Φανούλης επέκτειναν τη συνεργασία με τον σύλλογο. Σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν ο έμπειρος guard Νίκος Λιόλιος, ο forward Τσιόγκας Νίκος, ο Κώστας Τζιοβάρας, όπου μετά την περσινή του συμμετοχή τη Β Εθνική επιστρέφει στον σύλλογο και οι γηγενείς νεαροί αθλητές Τερζόπουλος Γιώργος και Βουλγαράκης Γιώργος. Όλοι οι παραπάνω, θα παλισιωθούν από του έφηβους Καπαγιαννίδη Βλαδίμηρο, Τσορτανίδη Παναγιώτη και Κοκτσίδη Παύλο.

Τη φετινή σαιζόν, χρέη γενικού αρχηγού αναλαμβάνει ο Αλέξης Σφήκας, ο οποίος έχει συνδεθεί τόσο προσωπικα, όσο και οικογενειακά με τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Η προσεχής αγωνιστική περίοδος θα είναι μια χρονιά προκλήσεων και σε αυτή τη διαδρομή ο Πιερικός Αρχέλαος καλεί ο φίλαθλο κοινό της πόλης να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά και όλοι φιλοδοξούν να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και την προσεχή. Στόχος των ανθρώπων του συλλόγου, είναι να γίνει το κλειστό Σιδ. Σταθμού το σημείο συνάντησης των φίλων του αθλητισμού κάθε Κυριακή και να βοηθήσουν και αυτοί με την παρουσία τους στο νέο ξεκίνημα”.