Ως ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δε θύμιζε ματς εθνικών κατηγοριών θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί το ντέρμπι μεταξύ των ΑΕ Πικερμίου και ΑΟ Δάφνης για την 17η αγωνιστική του 3ου ομίλου της φετινής Γ Εθνικής -με τους γηπεδούχους εν τέλει να στέκονται πιο κυνικοί και αποτελεσματικοί στις ύστατες στιγμές και να φτάνουν σε μια σπουδαία νίκη, την έκτη τους σε ισάριθμα ματς εν έτει 2023.

Ποια είναι τα στοιχεία όμως, που ξεχωρίζουν το εν λόγω ματς από κάθε ένα άλλο που έχει λάβει χώρα φέτος στη Γ Εθνική αλλά και τις εθνικές κατηγορίες γενικότερα;

 

Επιθετική πανδαισία

 

Οι άμυνες, ακόμα και αν το τελικό σκορ αλλά και η εξέλιξή του κατά τη διάρκεια του αγώνα μαρτυρούν κάτι διαφορετικό, δεν πήγαν… βόλτα αλλά η επιθετική πανδαισία και των δύο ομάδων ήταν ο κύριος λόγος της εξαφάνισής της από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

Για την ακρίβεια, οι δύο αντίπαλοι συνεργάστηκαν για 221 πόντους στο παρκέ του Πικερμίου όντας φυσικά σε τρομερή κατάσταση, η οποία δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να σβηστεί από τις εκάστοτε άμυνες που ενίοτε έκαναν ό,τι ήταν δυνατό αλλά δεν αρκούσε -με τους παίκτες να βλέπουν τα δύο καλάθια σαν… βαρέλια.

Μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό φυσικά δεν αποτελεί άλλο από το γεγονός πως αμφότερες ομάδες ευστόχησαν -σε μια επίδοση αξιοζήλευτη ακόμα και στα πολυδιαφημισμένα παρκέ του ΝΒΑ και της Ευρώπης- αθροιστικά σε 37 (!) τρίποντα, σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα της βραδιάς -με τους 111 πόντους δηλαδή, το 50% για την ακρίβεια, να λαμβάνει χώρα από μακρινή απόσταση!

 

Μια κόντρα και τι κόντρα

 

Όταν δύο από τους κορυφαίους σκόρερ στο ευρύτερο στερέωμα των εθνικών κατηγοριών και πρακτικά δύο από τους πρώτους τη τάξει στη φετινή Γ Εθνική βάσει αριθμών τίθενται αντιμέτωποι μεταξύ τους, τότε η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περιμένει τίποτα άλλο από δύο μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις αντάξιες του κάλλους τους -με τους Μουράτη Κούσουλα και Γιάννη Τζιβελέκα να βάζουν τα δυνατά τους και να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ωθησουν τους συλλόγους τους προς το ροζ φύλλο.

Συνολικά δε, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως πέτυχαν 58 πόντους (το 26% δηλαδή των συνολικών πόντων της αναμέτρησης, ενώ την ίδια στιγμή πήραν… φωτιά και από την περίμετρο με δέκα (!) εύστοχα τρίποντα αθροιστικά. Μάλιστα, ξεπέρασαν ταυτόχρονα κατά 20+ πόντους συνολικά τους μέσους όρους των 18+ πόντων ανά βραδιά που μετρούν κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Γενικότερα πάντως το παιχνίδι κρίθηκε από τις προσωπικότητες, καθότι οι 10 από τους 18 παίκτες που πάτησαν γενικά παρκέ έκλεισαν το ντέρμπι με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ οι 7 από τους 18 ευστόχησαν σε τουλάχιστον τρία τρίποντα έκαστος!

 

Ντέρμπι μέχρι τέλους

 

Όλα όσα γράφτηκαν και όσα θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί για την εν λόγω οργιαστική αναμέτρηση δεν θα είχαν φυσικά την ίδια βαρύτητα αν το ματς δεν κρινόταν στα τελευταία δευτερόλεπτα -όταν και η Δάφνη επέστρεψε από τις διψήφιες αποστάσεις που τη χώριζαν από τους γηπεδούχους κάνοντας το ματς ξανά ντέρμπι λίγο πριν το φινάλε.

Στην περίφημη crunch time λοιπόν, ο κύριος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Κούσουλα, ο οποίος με ένα μεγάλο τρίποντο αλλά και 1/2 βολές με λιγότερο από ένα λεπτό στο ρολόι για την εκπνοή θα χάριζε εν τέλει τη νίκη στους οικοδεσπότες. Νωρίτερα όμως, είχε προηγηθεί ένα μεγάλο γκολ – φάουλ του Μουστόπουλου που έφερε το παιχνίδι στα ίσα (110-110), ενώ το παραλίγο highlight της σεζόν θα λάμβανε χώρα ακριβώς με την εκπνοή, όταν ο Τζιβελέκας μάζεψε τη μπάλα έπειτα από τη χαμένη βολή του Κούσουλα, έτρεξε ταχύτατα το γήπεδο, πάτησε γερά από το τρίποντο αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι μπαίνοντας και βγαίνοντας από το καλάθι του Πικερμίου!