3 νίκες σε δέκα παιχνίδια μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν πήρε την απόφαση μετά από μερικούς μήνες στο Αιγάλεω, όπου και μέτρησε περισσότερους από 160 πόντους στον πρώτο γύρο της Β Εθνικής, να επιστρέψει στη Νάξο για χάρη του Πανναξιακού που έδινε τη δική του μάχη για παραμονή.

9 νίκες σε δώδεκα ματς από τη στιγμή που γύρισε και επίσημα στο νησί των Κυκλάδων σε μια ολική επαναφορά όπου με σχεδόν 180 πόντους αλλά και πολλά περισσότερα στοιχεία που φυσικά δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν πλήρως στην πενιχρή στατιστική υπηρεσία των εθνικών κατηγοριών.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, και ποιος θα του πήγαινε κόντρα άλλωστε, πως ο Σωκράτης Ψαρόπουλος ήταν ο άνθρωπος εκείνος που γύρισε τον διακόπτη για το συγκρότημα του κόουτς Βάβουλα περισσότερο από κάθε άλλον χωρίς αυτό να υποτιμάει φυσικά την πορεία και των υπολοίπων. Μονάδες όπως οι Σίμοβιτς, Καραγκιολίδης και Μάκαρης ήδη από τις απαρχές της σεζόν είχαν εκκινήσει πολύ δυναμικά με απώτερο σκοπό να κάνουν ό,τι χρειαστεί από το χέρι τους μαζί με καίριες ακόμα έμπειρες φιγούρες σε παρκέ και αποδυτήρια -με τον Ψαρόπουλο και τις παραστάσεις του από το υψηλότερο επίπεδο όμως να είναι αυτός που έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την πορεία πρωταθλητισμού των νησιωτών στο δεύτερο μισό και εν έτει 2023.

Το πιο αξιοπρόσεκτο για το φετινό Πανναξιακό δεν είναι μονάχα αυτό το ρεκόρ αλλά και η ποσοστιαία μετάφρασή του ανά γύρο και έτος, με το σύνολο του κόουτς Βάβουλα να καταφέρνει να μετατρέψει το πενιχρό 30% επιτυχίας σε δέκα αγώνες στο πρώτο μισό σε 75% επιτυχίας σε δώδεκα ματς στο δεύτερο -σε μια ραγδαία αλλαγή που είναι φυσικά κάτι περισσότερο από ένας διπλασιασμός του μετρίου ξεκινήματος και των πολλαπλών ηττών στα σημεία αλλά και από ομάδες που είχαν εν ολίγοις τον ίδιο στόχο -την παραμονή. Αντ’ αυτού ο Πανναξιακός διεκδίκησε ακόμα και την είσοδό του στα Playoffs του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής και η αλήθεια είναι πως σε περίπτωση νίκης στον άτυπο “τελικό” της 2ης Απριλίου κόντρα στον ΑΟΦ Πορφύρας θα ήταν αυτός που θα καταλάμβανε την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ.

Στα Playouts δε, ο Ψαρόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο με 20 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο στο πρώτο ματς της σειράς με τον Άρη, που έθεσε τις βάσεις τόσο στη ψυχολογία όσο και στο χαρακτήρα του συλλόγου της Νάξου για ένα μεγάλο διπλό – παραμονή για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις Εθνικές Κατηγορίες και τη Γ Εθνική.

 

Αναλυτικά οι συγκρίσεις του πρώτου με τον δεύτερο γύρο:

 

Πρώτος γύρος

  1. Ρεκόρ: 3 νίκες – 7 ήττες
  2. Ενεργητικό: 689 πόντοι (69 κατά μέσο όρο)
  3. Παθητικό: 711 πόντοι (71 κατά μέσο όρο)

 

Δεύτερος γύρος

  1. Ρεκόρ: 9 νίκες – 3 ήττες
  2. Ενεργητικό: 970 πόντοι (75 πόντοι κατά μέσο όρο)
  3. Παθητικό: 864 πόντοι (65 πόντοι κατά μέσο όρο)

 

Η επερχόμενη αγωνιστική περίοδος στην τέταρτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία θα είναι η 4η διαχρονικά για τον Πανναξιακό στο εν λόγω πρωτάθλημα μετά το διετές πέρασμά του τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017, μια επίδοση που θα τον φέρει στις συνολικές συμμετοχές των εν ενεργεία νησιών στη Γ Εθνική τη νέα χρονιά πίσω μονάχα από τον Διαγόρα Ρόδου που υποβιβάστηκε φέτος από τον 2ο όμιλο της Β Εθνικής αλλά και μια παραπάνω από τον ΑΟΚ Χανιά που επίσης έπεσε από τον ίδιο όμιλο. Ο σύλλογος που έχει την ευκαιρία σε περίπτωση ανόδου από την Α ΕΚΑΣΚ να ισοφαρίσει τους πρωταγωνιστές αυτών εδώ των γραμμών δεν είναι άλλος από το Ηράκλειο ΟΑΑ, που μέχρι στιγμής μετράει τρεις παρουσίες στη λίγκα.