Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές στιγμές από το τεράστιο διπλό ανόδου που πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής (7/5) η Νήαρ Ήστ στην Αγία Παρασκευή και την έδρα της τοπικής και πρωτοπόρου της κανονικής διάρκειας του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής ΚΑΠ, με την ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας να κάνει με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο βήμα επιστροφής στα σαλόνια της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας έπειτα από αρκετά χρόνια παρουσίας στα τοπικά πρωταθλήματα της πρωτεύουσας αλλά και τη φετινή πορεία στη χαμηλότερη βαθμίδα των εθνικών κατηγοριών. 

Απόλυτος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του κόουτς Καραμπά δεν ήταν άλλος από τον Θέμη Κουπίδη, με τον τρανό αρχηγό να είναι ο άνθρωπος εκείνος που -εκτός των 21 πόντων που πέτυχε συνολικά κατά τη διάρκεια της βραδιάς- σφράγισε το μεγαλύτερης βαρύτητας ροζ φύλλο της φετινής σεζόν για τον σύλλογό του όταν με 17 δευτερόλεπτα για το φινάλε ενός σπουδαίου ντέρμπι πάτησε γερά από την περίμετρο, σηκώθηκε και ανάπαυσε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι με έναν τρόπο που μονάχα αυτός γνωρίζει τόσο καλά.

Όσο απίθανη επιτυχία και αν είναι η άνοδος από τη Γ Εθνική στη Β Εθνική μαζί με το πρωτάθλημα, το πρώτο στην ιστορία του οργανισμού της Καισαριανής στον κόσμο της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας διαχρονικά, ο Κουπίδης κατόρθωσε να πανηγυρίσει τον τρίτο του τίτλο μέσα σε διάστημα 12 μηνών παρά μερικών ημερών επί της ουσίας -σε μια πέρα απίστευτη χρονιά για τον ίδιο αλλά και τους δικούς του ανθρώπους και φυσικά τους εκάστοτε συμπαίκτες του.

Στις 7 Μαϊου 2023, πηγαίνοντας δηλαδή με αντίστροφη καταγραφή των όσων έλαβαν χώρα σε αυτόν τον ένα χρόνο στην έτσι κι αλλιώς γεμάτη καριέρα του αρχηγού της Νήαρ Ήστ, ο Κουπίδης οδηγεί την ομάδα του με ένα τεράστιο τρίποντο, όπως άλλωστε ήδη αναφέρθηκε, στην ιστορική επιστροφή στο επίπεδο της Β Εθνικής αναγκάζοντας την Καισαριανή να ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Για την ιστορία, αυτός ήταν την ίδια στιγμή και ο 17ος τίτλος για την Νήαρ Ήστ διαχρονικά.

 

Αναλυτικά οι τίτλοι της Νήαρ Ήστ ανά τα χρόνια:

  1. 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας (1937)
  2. 1 Πρωτάθλημα Α2 Ανδρών (1998)
  3. 4 Πρωταθλήματα Β Εθνικής (1968, 1985, 1995, 2008)
  4. 4 Πρωταθλήματα ΕΣΚΑ (1968, 1980, 1983, 2022)
  5. 4 Πρωταθλήματα Αθηνών (1930, 1931, 1932, 1938)

 

Στις 26 Ιουνίου 2022, η Εθνική ομάδα των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας μας για άλλη μια φορά καταφέρνει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης λυγίζοντας με 71-65 στο μεγάλο τελικό την Γερμανία -τη μοναδική ομάδα από την οποία έχασε σε χρονικό διάστημα πέντε αγώνων σε αυτό το τουρνουά λυγίζοντας με 64-75 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο Κουπίδης φυσικά ήταν παρών σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού της Εθνικής ομάδας και με το Εθνόσημο στο στήθος για άλλη μια φορά οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή του τουρνουά και της Ευρώπης με απολογισμό τεσσάρων νικών και 80% επιτυχίας κόντρα σε Βέλγιο, Ιταλία, Λιθουανία και Γερμανία.

Στις 9 Μαΐου 2022, ξεκίνησαν όλα από την Α ΕΣΚΑ όταν ο Κουπίδης και ο κύριος κορμός και της φετινής σεζόν στον κόσμο της Γ Εθνικής κατάφεραν να κάμψουν ξανά την αντίσταση του ΑΟ Γαλατσίου -αυτή τη φορά με 78-56 στο δικό τους γήπεδο μετά το μεγάλο break με 73-60 στο σπίτι του εν λόγω αντιπάλου τους- και να οδηγήσουν μετά από αρκετά χρόνια τον οργανισμό της Καισαριανής ξανά στις Εθνικές Κατηγορίες. Λίγες ώρες μετά, ο θρυλικός αρχηγός της Νήαρ Ήστ, που μετά από μια μακρά πορεία με τα χρώματα ομάδων όπως το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και ο Δούκας πήρε την απόφαση να επιστρέφει στη βάση του για να βοηθήσει και αυτός από το δικό του μετερίζι την ομάδα να φτάσει και πάλι εκεί που αναλογεί στην πλούσια ιστορία της, θα δήλωνε πως σκέφτεται σοβαρά σιγά σιγά να αποχωρήσει από τα παρκέ. Αν γυρίσει όμως κανείς τούμπα την ιστορία θα κατανοήσει πλήρως πως όσο το μεράκι και η αγάπη για το άθλημα και τη Νήαρ ζουν μέσα του, ο Κουπίδης δεν έχει κάπου αλλού να πάει…