Πέρυσι αντίκρισε τον Δίωνα στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο της μεταξύ τους αναμέτρησης στην Κυπαρισσία να στέλνει τον ίδιο και την τότε ομάδα του, τον Ηφαιστο Αχιλλέα, από τον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής στα τοπικά της ΕΣΚΑ-Η. Φέτος όμως, δείχνει πιο ικανός από ποτέ τα τελευταία χρόνια, ακόμα και αν πατάει γερά πια στα 41 έτη ζωής, να διεκδικήσει και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί στο τραπέζι διανύοντας μια φοβερή σεζόν τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα Playoffs. Ο λόγος φυσικά για τον Θεοδόση Γκόβα, τον άκρως… φονικό σκόρερ που ο χρόνος τον ωθεί να ωριμάζει σαν το παλιό κρασί σε ένα παλιό και προσεγμένο κελάρι κάπου στην Σικελία.

Μετά από μια τρομερή κανονική διάρκεια λοιπόν κατά την οποία, και πάρα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Παναχαϊκή κατάφερε να φτάσει στο σημείο να χρειάζεται απλά μια νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας, την ομάδα που πέρυσι τον είχε ωθήσει ουσιαστικά από τις εθνικές κατηγορίες στα τοπικά πρωταθλήματα ακόμα και αν ο ίδιος δεν ακολούθησε την ομάδα του, κατά την τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής για να μπει στο παρά πέντε στα Playoffs. Ο Γκόβας λοιπόν, βροντοφώναξε “παρών” με 14 πόντους σε ένα μεγάλο ντέρμπι και στην επιστροφή του στην ομάδα της Πάτρας την ώθησε σε μια μεγάλη πρόκριση στα Playoffs, εκεί όπου έχει… ξεφύγει.

Για την ακρίβεια, οι Αχαιοί έχουν καταφέρει μέσα σε μισή βδομάδα, ή αν προτιμάτε μέσα σε τέσσερις μέρες μόλις, να πάρουν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς από την ΚΑΠ, την πρώτη τη τάξει δηλαδή ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και ένα σύνολο που τους είχε κερδίσει στο νήμα και σε απόσταση καλαθιού δις μέχρι στιγμής, ισοφαρίζοντας τη σειρά από το 0-2 στο 2-2. Σε αυτό το διάστημα, ο γερόλυκος γκαρντ διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της πλούσιας καριέρας του γράφοντας 50+ πόντους συνολικά (55 πόντοι για την ακρίβεια) αλλά και 9 εύστοχα τρίποντα σε μόλις δύο αγώνες -όντας ο άνθρωπος που περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του οδηγεί το συγκρότημα του κόουτς Καλλιγά στο δρόμο για μια φοβερή ανατροπή.

Σε ένα “ο θάνατός σου η ζωή μου” ντέρμπι, όπως αυτό που αναμένεται να λάβει χώρα στο Κοντόπευκο το απόγευμα της επερχόμενης Μεγάλης Τετάρτης (12/4), κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τίποτα και κανέναν. Ωστόσο, το γεγονός πως ο Γκόβας έχει ηγηθεί της προσπάθειας μιας τόσο ιστορικής και με πλήθος κοινού πίσω της ομάδας με τόνους προβλημάτων από την περσινή σεζόν, όταν και από το φάσμα του υποβιβασμού έσωσε με άνεση τη χρονιά, είναι κάτι που δε γίνεται να ξεγράψει ποτέ ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πρόκρισης ή μη στους Τελικούς κόντρα στη Νήαρ Ήστ.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αγώνα στα Playoffs:

Εκτός με ΚΑΠ: 24 πόντοι | 4 τρίποντα

Εντός έδρας με ΚΑΠ: 31 πόντοι | 5 τρίποντα

 

  1. Συνολικά: 55 πόντοι | 9 τρίποντα
  2. Κατά μέσο όρο: 27.5 πόντοι | 4.5 τρίποντα