Η νίκη του ΒΑΟΛ επί του Ικάρου το μεσημέρι του Σαββάτου (1/7) έβαλε… φωτιά στη μάχη της ανόδου από τον 1ο όμιλο των μπαράζ της ΕΟΚ στη Γ Εθνική της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτό γιατί φυσικά, διότι οι Χιώτες πλέον είναι για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, με την ομάδα της Ικαρίας να χρειάζεται ένα θαύμα για την άνοδο παρά το γεγονός πως εκκίνησε με 2/2 το μπαράζ στο Μετς.

Το μεγάλο φαβορί φυσικά για τον προβιβασμό στις εθνικές κατηγορίες δεν είναι άλλο από τον ΓΑΣ Ιάλυσο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως σε περίπτωση νίκης στο μεγάλο αυριανό (2/7) ντέρμπι με τον Ίκαρο θα είναι αυτός που θα ανέβει τελικά στη Γ Εθνική. Την ίδια στιγμή όμως, ξέρει και πως σε περίπτωση ήττας δεν θα έχει την παραμικρή ελπίδα.

Γιατί;
Γιατί θα γεννηθεί μια τριπλή ισοβαθμία κατά την οποία το κύριο κριτήριο θα είναι η διαφορά πόντων στα ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ματς μόνο. Έτσι, ακόμα και αν κερδίσει ο Ίκαρος (-15) σε περίπτωση νίκης του ΒΑΟΛ (+8) πολύ δύσκολα θα ανέβει καθώς χρειάζεται συνδυασμό σκορ. Ταυτόχρονα, ο Ιάλυσος (+7) σε περίπτωση ήττας του αποκλείεται είτε χάσει ο ΒΑΟΛ από τον Άρη Σύρου είτε όχι.

Αναλυτικά τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική:

ΓΑΣ Ιάλυσος:

* Δική του νίκη με Ίκαρο Ικαρίας

* Δική του ήττα από Ίκαρο Ικαρίας + νίκη ΒΑΟΛ αρκεί να έχει τη συνολική διαφορά πόντων στην τριπλή ισοβαθμία που προκύπτει ΜΟΝΟ από τα μεταξύ τους ματς (+7 αυτήν τη στιγμή)

Ίκαρος Ικαρίας:

* Δική του νίκη με ΓΑΣ Ιάλυσο + ήττα ΒΑΟΛ

* Δική του νίκη με ΓΑΣ Ιάλυσο + νίκη ΒΑΟΛ αρκεί να έχει τη συνολική διαφορά πόντων στην τριπλή ισοβαθμία που προκύπτει ΜΟΝΟ από τα μεταξύ τους ματς (-15)

ΒΑΟΛ:

* Δική του νίκη με Άρη Σύρου + νίκη Ίκαρου Ικαρίας αρκεί να έχει τη συνολική διαφορά πόντων στην τριπλή ισοβαθμία που προκύπτει ΜΟΝΟ από τα μεταξύ τους ματς (+8)

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. ΓΑΣ Ιάλυσος 6, 3-0 +88
______________________________
2. ΒΑΟΛ 5, 2-1 +39
3. Ίκαρος Ικαρίας 5, 2-1 +8
4. Αθλητική Λέσχη Μυτιλήνης 3, 0-3 -102
5. Άρης Σύρου 2, 0-2 -34

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής:

02/07/23

11.00 Ίκαρος Ικαρίας – ΓΑΣ Ιάλυσος
13.00 Άρης Σύρου – ΒΑΟΛ

Ρεπό: Αθλητική Λέσχη Μυτιλήνης