Τι και αν πατάει για τα καλά πλέον το 46ο έτος της ηλικίας του, όντας γεννημένος στο Βελιγράδι το μακρινό πια 1977; Τι και αν τα prime του έχουν περάσει εδώ και μερικά χρόνια; Ο Βλάντο Πέτροβιτς παραμένει ακόμα και στην πέμπτη δεκεατία της ζωής του ένας άκρως… φονικός σκόρερ -κάτι που αποδεικνύει σε κάθε δυνατή ευκαιρία και φέτος με τα χρώματα του Άρη Σύρου.

Συγκεκριμένα, αγωνιζόμενος πλέον στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, ο Πέτροβιτς εξακολουθεί να βγάζει το… ψωμί του κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε τι άλλο σε μια τεράστια από κάθε άποψη μπασκετική πορεία και καριέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη -να σκοράρει δηλαδή-, όπως όταν έγραφε 12 πόντους κατά μέσο όρο με τα χρώματα των ALBA Berlin στη Γερμανία, Boulogne Levallois στη Γαλλία αλλά και Mega MIS στη Σερβία από το 2003 μέχρι και το 2008 ή 13 και 16 πόντους, αντίστοιχα, με τους Ηρακλή και Απόλλωνα Πατρών στην Α2 Ανδρών (νυν Ελίτ Λιγκ) τη διετία 2011-2012 αλλά και 13 πόντους ανά βραδιά στην ελληνική Basket League με τους Αχαιούς μια σεζόν αργότερα.

Για την ακρίβεια, με τους 28 πόντους, μαζί με τρία εύστοχα τρίποντα, που πέτυχε στο μεγάλο Τελικό του Final Four της ΕΣΚ Κυκλάδων πριν από μερικούς μήνες κόντρα στην Α.Ε. Σαντορίνης χάρισε αφενός το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα της Σύρου -μαζί και ένα πολύτιμο εισιτήριο για το τουρνουά ανόδου στη Γ Εθνική της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εκεί, και παρά το γεγονός πως ο Άρης έχει εκκινήσει τις υποχρεώσεις του στον εν λόγω θεσμό μετρώντας δύο ήττες σε ισάριθμα ματς μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (29/6), ο Πέτροβιτς είναι συγκλονιστικός με 52 πόντους (πρώτος σκόρερ) αλλά και επτά εύστοχα τρίποντα στις δύο πρώτες αγωνιστικές -επιδόσεις που μεταφράζονται με 26 πόντους αλλά και 3.5 τρίποντα ανά βραδιά!

Και όλα αυτά, θυμίζουμε, ενόσω βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού που έχει συναντήσει κατά τη φετινή γεμάτη σεζόν του στις Κυκλάδες αλλά και στα 46 του χρόνια ζωής…

Αναλυτικά οι επιδόσεις του στα φετινά μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική:

vs ΓΑΣ Ιάλυσο: 19 πόντοι | 3 τρίποντα
vs Ίκαρο Ικαρίας: 33 πόντοι | 4 τρίποντα

Συνολικά: 52 πόντοι | 7 τρίποντα
Κατά μέσο όρο: 26 πόντοι | 3.5 τρίποντα