Με βάση τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 16ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Φίλιππος Φραντζής (26 ετών, 2,01 ύψος, Αχαγιά): Η νίκη που πανηγύρισε η Αχαγιά κόντρα στο Παλαιό Φάληρο αποτελεί πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Καταλυτικός παράγοντας για την ομάδα του Μπερδέση, σε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη που “εκτόπισε” τον ΑΟΠΦ από την κορυφή έστω και προσωρινά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα του Φίλιππου Φραντζή. Ο ταλαντούχος γκαρντ “σταμάτησε” στους 26 πόντους. Ο Φραντζής ήταν αυτός που προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα του να φτάσει αρχικά στην ανατροπή και εν τέλει σε μια σπουδαία νίκη κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα της κατηγορίας όπως είναι το Παλαιό Φάληρο. 

Μιχάλης Σουλίκας (26 ετών, 1,84 ύψος, ΒΑΟΛ Χίου): Τα αδύνατα δυνατά έκανε ο ΒΑΟΛ στη Χίο κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας μέχρι πρότινος, ΕΦΑΟΖ. Ο ουραγός της βαθμολογίας στο 2ο όμιλο ΒΑΟΛ κατάφερε να επικρατήσει του πρωτοπόρου ΕΦΑΟΖ με 69-64. Η ομάδα της Χίου κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα της. Πρωτεργάτης για το συγκρότημα του Παντελή Βούλικα, ήταν ο Μιχάλης Σουλίκας. Ο τρομερός γκαρντ της Χίου,προσφέρε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα του ιδιαίτερα στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού τόσο στην επίθεση με τους 16 πόντους που σημείωσε, όσο και στην αμυντική λειτουργία περιορίζοντας κάποιους βασικούς παίκτες του ΕΦΑΟΖ.

Ανδρέας Ρεκουνιώτης (25 ετών, 2,00 ύψος, ΝΕΟΛ): Η ομάδα του ΝΕΟΛ κατάφερε να “αποδράσει” από την Κηφισιά με το “διπλό” κόντρα στην Α.Ε.Ν.Κ. με 72-80. Με αυτόν τον τρόπο παραμένει ζωντανή στο “κυνήγι” της ανόδου. Βασικός παράγοντας της σπουδαίας αυτής εκτός έδρας νίκης για τον ΝΕΟΛ ήταν ο Ανδρέας Ρεκουνιωτης. Ο ταλαντούχος ψηλός της ομάδας από το Ληξούρι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επιβεβαίωσε σε όλους την αξία που διαθέτει. Με τρομερές κινήσεις κοντά στο καλάθι, αποτέλεσε έναν μόνιμο “πονοκέφαλο” για τη ρακέτα της ΑΕΝΚ. Ο Ρεκουνιώτης πέτυχε 24 πόντους ενισχύοντας το επιθετικό παιχνίδι των φιλοξενουμένων.

Αλέξανδρος Στεργιάκης (24 ετών, 1,88 ύψος, ΦΕΑ): Η ΦΕΑ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε εν τέλει στην παράταση, κατάφερε να “χαμογελάσει” μετά από μια επίπονη προσπάθεια. Οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά έδειξαν πάθος και συγκέντρωση ταυτόχρονα φτάνοντας έτσι σε μια πολύ σημαντική νίκη. Για την ομάδα από τη Φιλαδέλφεια, ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος Αλέξανδρος Στεργιάκης. Ο ταλαντούχος γκαρντ σημείωσε 21 πόντους ευστοχώντας μάλιστα και 2 φορές από τη γραμμή των 6,75 δείχνοντας το δρόμο στους συμπαίκτες του έτσι ώστε να φτάσει σε αυτήν την πολύ σπουδαία επικράτηση.

Μπάμπης Μουρατίδης (33 ετών, 1,90 ύψος, Ακράτα): Η Ακράτα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Γλαύκο επικρατώντας με 78-72. Αυτή η νίκη δείχνει να δίνει μια μικρή ανάσα στην Αχαγιά που παλεύει να κρατηθεί ζωντανή στη “μάχη” για την παραμονή της στις εθνικές κατηγορίες. Για την ομάδα του Νίκου Ζίζηλα, ο Μπάμπης Μουρατίδης ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα της νίκης. Ο έμπειρος γκαρντ “σταμάτησε” στους 28 πόντους. Μάλιστα, ευστόχησε και σε 2 σουτ τριών πόντων. Η βοήθειά του πάνω στο παρκέ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά ως πολύτιμη. Με όπλο του την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει, ο Μουρατίδης γνωρίζει τις εθνικές κατηγορίες και τον τρόπο που χρειάζεται να αγωνιστεί για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. 

Προπονητής της αγωνιστικής: Παντελής Βούλικας (ΒΑΟΛ Χίου): Σε μια χρονιά που δεν πηγαίνει όπως θα ήθελε,η ομάδα της Χίου, έχει φτάσει να παλεύει με “νύχια και με δόντια” για την παραμονή της. Όντας η τελευταία ομάδα του 2ου ομίλου, ο προπονητής του ΒΑΟΛ γνωρίζει ότι κάθε παιχνίδι αποτελεί έναν τελικό. Κοίταξε στα μάτια λοιπόν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΕΦΑΟΖ και κατάφερε με την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου της, η ομάδα της Χίου να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 69-64. Αυτή η νίκη δίνει μια βαθμολογική ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος στην ομάδα του Παντελή Βούλικα. Με εξαιρετικό πλάνο και πολύ καλό “διάβασμα” του αντιπάλου του, ο ΒΑΟΛ κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του κόουτς Μάνου πολύ κοντά στο σκορ κερδίζοντας την μάχη των… πάγκων. Με όπλο τους για άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι, το καλό τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πολύ σπουδαία αυτή επικράτηση.

Ποιος ήταν ο MVP της 16ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (Νότου);

Φίλιππος Φραντζής (Αχαγιά)
Μιχάλης Σουλίκας (ΒΑΟΛ Χίου)
Ανδρέας Ρεκουνιώτης (ΝΕΟΛ)
Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ)
Μπάμπης Μουρατίδης (Ακράτα)
 
Created with QuizMaker


 

Ποιος ήταν ο κορυφαίος προπονητής της 16ης Αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (Νότου);

Παντελής Βούλικας (ΒΑΟΛ Χίου)
Τάκης Πανούλιας (Ένωση Ιλίου)
Χρήστος Παπανικολάου (ΑΟΚ Χανιά)
Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ)
Νίκος Ζίζηλας (Ακράτα)
Ανδρέας Μπερδέσης (Αχαγιά)
Μάρκος Τζουγανάτος (ΝΕΟΛ)
 
Created with QuizMaker