Ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Διαμαντίδης επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, αφού επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο της πόλης που κατάγεται και μάλιστα φέρει και το όνομά του. Ο παλαίμαχος άσος συναντήθηκε με αθλητές των τμημάτων υποδομής των “γουναράδων”, με τους νεαρούς αθλητές να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν σπουδαίο αθλητή.

Ακόμη έγινε αναφορά και στον νεαρό αθλητή Φίλιππο Τσαχτσίρα, που έχει καταγωγή από την περιοχή και πλέον αγωνίζεται στον  Άρη, ενώ αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες στην εξαιρετική πορεία της Εθνικής Παίδων. Τέλος ο Διαμαντίδης τα είπε σε πολύ ευχάριστο κλίμα και με τους προπονητές Γιώργο Καραταγλίδη και Χριστόφορο Τερσενίδη, ενώ η Καστοριά τον ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσής της για την παρουσία του στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Επίσκεψη του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Α.Σ. Καστοριάς
Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ της Καστοριάς καθώς το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022 ο Καστοριανός και πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Διαμαντίδης επισκέφτηκε το Κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο Καστοριάς που φέρει το όνομά του!
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι προπονητές του Α.Σ. Καστοριάς Γιώργος Καραταγλίδης και Χριστόφορος Τερσενίδης καλωσόρισαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη ενώ είχαν τη χαρά να έχουν μια πολύ φιλική συζήτηση.
Ακολούθησε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους αθλητές του Παιδικού και Προπαιδικού τμήματος μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς που εκείνη τη στιγμή έκαναν την προπόνησή τους ενόψει της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Η χαρά των αθλητών της ομάδας μας ήταν πολύ μεγάλη αφού είχαν μπροστά τους το μπασκετικό ίνδαλμα της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας! Στη συζήτηση που είχε με τα παιδιά ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την επιτυχία και ότι χρειάζεται δουλειά και αγάπη για το άθλημα. Μάλιστα εκείνη την στιγμή έδειξε ως παράδειγμα τον πρώην αθλητή του συλλόγου μας και Καστοριανό Φίλιππο Τσαχτσίρα, που παρευρίσκονταν στο γήπεδο, και που πλέον αγωνίζεται με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης και πρόσφατα αγωνίστηκε με την εθνική Ελλάδος Παίδων κατακτώντας την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που διεξήχθη στα Σκόπια.
Στην συνέχεια ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, ενώ παρέμεινε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την προπόνησή τους.
Ο Α.Σ. Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τον Καστοριανό πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη για την παρουσία του στο γήπεδο και για την μεγάλη χαρά που έδωσε στα παιδιά της ομάδας μας και του εύχεται υγεία και πάντα επιτυχίες”!