Η Νίκη Αμαρουσίου έχει σημειώσει τέσσερις σερί νίκες στη Γ’ Εθνική και ο Σάββας Κατσούνης σχολίασε την πορεία της ομάδας στον τρίτο όμιλο συγκριτικά με το 0-4 στις αρχές της σεζόν, οριοθετώντας τους στόχους ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Προσπαθούμε σιγά-σιγά να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Η Νίκη εξακολουθεί να μην προπονείται σωστά αφού συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από προβλήματα και απουσίες. Έχουμε ακόμη τρεις τραυματίες. Περιμένουμε πώς και πώς τη διακοπή ώστε να γυρίσουν τα παιδιά που λείπουν αυτή τη στιγμή και να μας βοηθήσουν».

Είχαμε παρόμοια εικόνα στα Χανιά όπου και εκεί ήμασταν πολύ κακοί στην αρχή και ουσιαστικά παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στην Ηλιούπολη με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα παιδιά έχουν πίστη και δυνατότητες. Έχουμε παίκτες που είναι νικητές! Δεν συμβιβάζονται με την ήττα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα στοιχείο που αν δεν το έχεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Βέβαια, από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να κάνουμε κάποια πράγματα σε ομαδικό επίπεδο σε άμυνα και επίθεση για να είμαστε καλύτεροι. Να είμαστε υγιείς, πάνω από όλα!

Όταν ήλθα στη Νίκη και γνωρίζοντας την ιστορία και τα δεδομένα του σωματείου, είπαμε εξ αρχής ότι ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας ήταν να αποφύγει τα play-outs και να μπει στην πρώτη εξάδα. Αυτή ήταν η αρχική εκτίμηση. Με τόσα προβλήματα στην αρχή και το 0-4 στα πρώτα ματς, ο βασικός στόχος μετατοπίστηκε. Έπρεπε να αποφύγουμε τις τελευταίες δυο θέσεις που οδηγούν απευθείας στον υποβιβασμό και να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Τώρα με το 4-0 και περιμένοντας τις επιστροφές των τραυματιών, πιστεύω ότι επανέρχεται ο πρώτος στόχος, εν προκειμένω η αποφυγή των play-outs και μια θέση στην εξάδα.

Η Νίκη Αμαρουσίου στρέφεται στον εντός έδρας αγώνα με το Ηράκλειο (ρεκόρ 2-5 με ματς λιγότερο) και ο Σάββας Κατσούνης υπογράμμισε:

«Το ματς δεν θα είναι εύκολο. Το Ηράκλειο είναι καλή ομάδα και ψάχνει νίκες. Δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις αφού διεκδικούν όλα τα παιχνίδια. Προερχόμαστε από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, οι δυο από αυτές ήταν πολύ μεγάλες, με την Ελευθερία Μοσχάτου και την Ηλιούπολη. Πρέπει, λοιπόν, να εμπεδώσουμε ότι δεν κάναμε τίποτα και να πατάμε στα πόδια μας. Το Ηράκλειο θα έλθει στο γήπεδό μας να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για… πόλεμο, όπως είπα στα παιδιά για τα προηγούμενα ματς. Να μην γκρεμίσουμε αυτό που έχουμε χτίσει στα τελευταία παιχνίδια».