Ο Πιερικός Αρχέλαος προέβη στην  λύση της συνεργασίας με τον προπονητή του ανδρικού τμήματός του, Ηλία Λοτζανιώτη. Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού  με σκορ 67-74 για την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.
 O Ηλίας Λοτζανιώτης βρισκόταν στην ομάδα από τον Νοέμβριο του 2021 στην ομάδα της Κατερίνης.
Ο Ηλίας Λοτζανιώτης έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Πιερικό ως παίκτης, ενώ έχει διετέλεσε επι σειρά ετών αθλητής και αρχηγός του Αιγινιακού και ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνiκής ανδρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση του συλλόγου, ενώ επί σειρά ετών είχε και τα ηνία του ανδρικού τμήματος.
Για την επόμενη 2η  αγωνιστική  της Γ Εθνικής  (16/10)ο Πιερικός παίζει εκτός έδρας με τον ΚουΠα Κιλκίς
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:
O Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή του ανδρικού τμήματος Ηλία Λοτζανιώτη.
Ο κόουτς συνέδεσε την σταδιοδρομία του με το σύλλογο τόσο ως αθλητής, όσο και σαν προπονητής και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή του Πιερικού Αρχέλαου στις Εθνικές κατηγορίες.
Ως παρακαταθήκη για την ομάδα θα μείνει η εργατικότητα, η αφοσίωση και το σπάνιο ήθος του.
Ο Πιερικός Αρχέλαος ευχαριστεί τον Ηλία Λοτζανιώτη και του εύχεται κάθε επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.