Για την 2οη αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής Κτατηγορίας, ο Ίκαρος Καλλιθέας  πέρασε πολύ δύσκολα από τον Πειραιά και την έδρα του τοπικού Φοίνικα με 63-59.

Έτσι, όντας μια από τις πλέον… καυτές ομάδες του Νότου της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας εν έτει 2023, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πια το φράγμα των 36 βαθμών με την 16η νίκη τους και πλέον χρειάζονται αφενός το δικό τους 2/2 με 11+ πόντους διαφορά κόντρα στον ΑΟ Δάφνης την επόμενη αγωνιστική και την ίδια στιγμή εκείνος να χάσει δις έδαφος στις δύο τελευταίες υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο προκειμένου να κλέψει την κορυφή -σε ένα σενάριο φυσικά αρκετά δύσκολο.

Όσον αφορά τον Φοίνικα τώρα, αυτός γνώρισε την 5η του ήττα στα τελευταία έξι ματς του και βάσει λογικής περιμένει κυρίως έναν εκ των Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, Αιολικού Μυτιλήνης και ΦΟ Βροντάδου με μειονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των Playoffs όντας -σε μια συγκυρία που θα αφήσει τα πάντα ανοικτά καθότι οι φετινές μεταξύ τους υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1-1.

Μετά το παιχνίδι είχαμε την παραίτηση του προπονητή του Φοίνικα Πειραιά, Παναγιώτη Ζερβουλάκου καθώς ο κόουτς έκανε γνωστό μέσω δικής του ανακοίνωσης στα social media πως η συνεργασία με τον Φοίνικα ολοκληρώθηκε. Φέτος, η ομάδα του Πειραιά μετράει 6 νίκες 14 ήττες στο τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και στόχος φυσικά ήταν η παραμονή της στη κατηγορία.

Δείτε τα τελευταία σχεδόν 3 λεπτά (2:59) του αγώνα ανάμεσα στον Φοίνικα Πειραιά και τον Ίκαρο Καλλιθέας.