Πρώτο βήμα παραμονής για τη Νίκη Αμαρουσίου! Αν και δεν έκλεισε την κανονική διάρκεια στον 3ο όμιλο της φετινής Γ Εθνικής, η Νίκη Αμαρουσίου δεν άργησε να κλείσει τη σειρά των Playouts με την ΕΑ Καλύμνου και κερδίζοντας τους νησιώτες με 83-75 έκανε το 3/3 για φέτος απέναντί τους και σκέφτεται ήδη την επόμενη φάση με στόχο την παραμονή στη λίγκα.

Με αφορμή τη μεγάλη νίκη και παραμονή στην κατηγορία ο προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου, Θοδωρής Ασημακόπουλος που ανέλαβε την ομάδα στις 23 Μαρτίου του 2023 μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Ζώντου αναφέρθηκε στο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Η Νίκη έκανε το πρώτο βήμα για την παραμονή στη Γ’ Εθνική, επικρατώντας της αξιόμαχης Ε.Α. Καλύμνου στο κλειστό της Κοκκινιάς και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη β’ φάση των play-outs όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αιολικός Μυτιλήνης – Φοίνικας Πειραιά.
Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάστηκε να ανατρέψει διψήφιες διαφορές και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάνοντας εν τέλει το 3-0 στη σειρά με τους νησιώτες, κουβαλώντας τις δυο νίκες από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο.
«Το ματς στράβωσε από την αρχή όμως τα παιδιά πίστεψαν στο πλάνο και έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα μέχρι το τέλος για να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη ανατροπή» εξήγησε μετά από το τέλος του αγώνα ο κόουτς Theodore Asimakopoulos.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σίγουρα είχαμε το άγχος του “πρέπει”. Έπρεπε, δηλαδή να κερδίσουμε για να τελειώσουμε τη σειρά στο γήπεδό μας. Νιώσαμε την πίεση όταν η Κάλυμνος ξέφυγε με 9 και 10 πόντους όμως έχουμε μεγάλα και έμπειρα παιδιά, που έχουν παίξει χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και μπόρεσαν να βάλουν τους νεότερους στο κλίμα και τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης».
Κατέληξε λέγοντας: «Δείξαμε διάθεση, οι παίκτες της Νίκης βουτούσαν σε κάθε μπάλα, παίζουν τις πρώτες πάσες άρνηση και γενικώς, υπερέβαλαν εαυτούς στην τελευταία περίοδο»

Δείτε ξανά όλο το παιχνίδι.