Στις περισσότερες των περιπτώσεων -ανεξαρτήτως δυναμικότητας, ομάδων, πρωταθλημάτων και πρωταγωνιστών- ο σύλλογος που φιλοξενεί στο «σπίτι» του έναν αγώνα έχει έστω και άτυπα ένα όποιο προβάδισμα σε σχέση με τον αντίπαλο, με την αύρα της έδρας και τη δυναμική του φίλαθλου κοινού να σφυρηλατούν μια ξεχωριστή και άνετη ατμόσφαιρα για τους παίκτες, οι οποίοι είναι πιο κοντά στο 100% των δυνατοτήτων τους υπό αυτές τις συγκυρίες.

Κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να μη λάβει χώρα και στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, ένα θεσμό όπου τα πλεονεκτήματα έδρας μετρούν όσο πουθενά αλλού, όπου κατά τη διάρκεια της 2ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στα παρκέ των αγώνων.

Συνολικά, οι οικοδεσπότες κατάφεραν να κερδίσουν τις 7 από τις 9 εν γένει συναντήσεις (78% επιτυχία) που διεξήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής (25/9), ενώ ειδικότερα στον κόσμο του Νότου και οι 5 ήταν… ωραίοι κάνοντας το απόλυτο 5/5 κόντρα σε κάθε λογής αντίπαλο και με κάθε λογής τρόπο!

Ουσιαστικά, τα δύο μόλις διπλά (από τις 4 αναμετρήσεις/50% επιτυχία) που έλαβαν χώρα αφορούν το IBC και τον ΓΣ Σοφάδων, οι οποίοι άλωσαν τα «σπίτια» των ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας και ΓΣ Αλμυρού. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός -ακόμα και αν δεν επηρέασε εν τέλει την έκβαση της αναμέτρησης- η αρμάδα των Ιωαννίνων λίγο έλειψε να απωλέσει ένα δικό της ματς χάνοντας ακόμα και διαφορές της τάξης του +20 –με το κοινό αλλά και τον οργανισμό της Μεσοποταμίας να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για μια… οσκαρική ανατροπή.

Αναλυτικά οι νίκες γηπεδούχων – φιλοξενούμενων στην 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης:

  1. Νότος: 5-0
  2. Βορράς: 2-2

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε Νότο και Βορρά στην 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης:

Νότος

ΚΑΠ – ΓΣ Κορωπίου 84-74
Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Αργοναύτης Ραφήνας 76-71
Νήαρ Ηστ – Εργοτέλης 82-57
Ποσειδών Νέου Ψυχικού – Ερμιονίδα 72-55
Δίων ο Κυπαρισσεύς – Ελευθερία Μοσχάτου 81-79 (70-70 κ.α.)

Βορράς

ΓΑΣ Βασιλικών – Εθνικός Κοζάνης 70-44
ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας – IBC 61-63
Τιτάνες Παλαμά – ΚούΠα Κιλκίς 83-70
Αλμυρός – Σοφάδες 69-79