Σε κανέναν όμιλο της Γ’ Εθνικής κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2022-2023), μέχρι τουλάχιστον και τα τέλη Σεπτεμβρίου και βάσει των καλοκαιρινών μεταγραφικών κινήσεων της offseason, δεν υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός για την άνοδο με τρεις τουλάχιστον ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη μεγάλη στιγμή της Β’ Εθνικής όσο στον 4ο όμιλο -εκεί όπου οι ΓΣ Αλμυρού, ΓΣ Σοφάδων και ΑΟ Τρίκαλα, χωρίς την παρουσία του… ανίκητου Βίκου πλέον στο πλευρό τους και με την εμπειρία τους να έχει μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ μετά και την περσινή χρονιά πρωταθλητισμού τους στο ίδιο γκρουπ, μοιάζουν ως τα ακλόνητα φαβορί για τον πολυπόθητο προβιβασμό.
Και η εκτός έδρας νίκη των Σοφάδων στον Αλμυρό για την 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας λέει… πολλά και τίποτα ταυτόχρονα και για τους Καρδιτσιώτες και για τον ανταγωνισμό στον όμιλο επίσης.

Αναφορικά με τους νικητές, το γεγονός πως κατάφεραν να περάσουν από μια έδρα καυτή και εχθρική για τους φιλοξενούμενους, η οποία έχασε τη μαγεία της μόλις μια φορά σε σύνολο οκτώ αγώνων και αυτή από τον ασταμάτητο πέρυσι Βίκο, είναι από μόνο του πολύ σημαντικό. Η «ευκολία» του διπλού αυτού δε είναι ακόμα πιο καίρια για το συγκρότημα του κόουτς Παππάς, το οποίο επιτρέποντας μόλις 10 πόντους στην 3η περίοδο έπειτα από ένα κλειστό αναφορικά με τη διακύμανση του σκορ και των αποστάσεων πρώτου μέρους κατόρθωσε να μετατρέψει το +5 (40-45) του 20′ σε +14 (50-64) στο 30′ και να αποκτήσει ένα γερό πλεονέκτημα εν όψει 4ου και ύστατου δεκαλέπτου.

Την ίδια στιγμή φυσικά, η τριάδα των Νίκου Κακλαμάνου, Σεραφείμ Θέου και Κώστα Παππά, η οποία είχε πιάσει… φωτιά ήδη από την 1η αγωνιστική της Α’ Φάσης του θεσμού κόντρα στο Ρούπελ Σιδηρόκαστρου, βίωσε ακόμα ένα τρομερό βράδυ στη δεύτερη μόλις κοινή της σύμπλευση στα παρκέ των εθνικών κατηγοριών μετρώντας αθροιστικά 51 πόντους -δηλαδή το 65% των συνολικών πόντων των Σοφάδων!
Βέβαια, η μέτρια για το επίπεδο που μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια βραδιά των Μιχάλη Πελεκάνου και Μιχάλη Πολίτη, που «κόλλησαν» στους 27 μόλις κοινούς πόντους (το 39% των συνολικών πόντων της ομάδας τους), αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη συνέπεια της Big 3 των Καρδιτσιωτών, που σε δύο μέχρι στιγμής ματς για το Κύπελλο Ελλάδας μετρούν 119 πόντους (59.5 ανά βραδιά δηλαδή) από τους 175 του οργανισμού της Θεσσαλίας -ήτοι το 68% των συνολικών του πόντων!


Αναλυτικά τα νούμερα των Κακλαμάνου, Θέου και Παππά στο Κύπελλο:

  1. Κακλαμάνος: 41 πόντοι | 10 τρίποντα
  2. Θέος: 41 πόντοι | 4 τρίποντα
  3. Παππάς: 37 πόντοι | 6 τρίποντα

Από την άλλη μεριά, τα καλά νέα για τον Αλμυρό δεν είναι άλλα από το γεγονός πως ήταν απλά ένα ματς πριν την έναρξη της επίσημης λίγκας. Δεν ήταν φιλικού χαρακτήρα, υπήρχε κίνητρο, υπήρχαν λάθη και αστοχίες. Αλλά ήταν απλά ένα παιχνίδι το οποίο δε στέρησε ουσιαστικά κάτι το τόσο τρανό από την αρμάδα του Βόλου, η οποία πλέον θα κληθεί να εκμεταλλευτεί το άτυπο break μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, όταν και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στον… καυτό 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κόντρα στην πιο αδύναμη αλλά πάντοτε υπολογίσιμη Νίκαια 2012.

Και έχοντας μια βδομάδα περισσότερης ξεκούρασης και νηνεμίας σε σχέση αφενός με τους Σοφάδες (vs Τιτάνες Παλαμά) και αφετέρου με τα Τρίκαλα (vs ΚΑΠ), που πέρασαν άνευ αγώνα στην 3η αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο διάστημα να φιλτράρει τα κακώς κείμενα σε τροφή για σκέψη και άμεση δράση.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο (9/10 – 17:00):

  1. ΑΟ Τρίκαλα – ΓΣ Αγριάς
  2. ΑΕ Καναλακίου – IBC
  3. Νίκαια 2012 – ΓΣ Αλμυρού
  4. ΓΑΣ Άμφισσας – ΚΑΕ Παραμυθιάς
  5. Ανόρθωση Βόλου – Αμπελώνας 1986
  6. Τιτάνες Παλαμά – ΓΣ Σοφάδων