Ο Γιώργος Θεοδωράκος αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια έναν από τους κύριους παράγοντες των επιτυχιών της ΚούΠα Κιλκίς, η οποία μόλις πριν από κάποιους μήνες κατάφερε να ανέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα φανταχτερά σαλόνια των εθνικών κατηγοριών και δη αυτών της Γ’ Εθνικής έπειτα και από την απόλυτη παράστασή της στις τάξεις της ΕΚΑΣΚΕΜ όπου και κυριάρχησε με όποιον τρόπο ήθελε.
Και ο έμπειρος Forward, που επέστρεψε στην πόλη των παιδικών του χρόνων έπειτα από αρκετά χρόνια για χάρη της, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα τρομερό γρανάζι στα χέρια της μηχανής του συνονόματου κόουτς Θεοδωράκου.

Στα περσινά Playoffs της τοπικής λίγκας, το μπασκετικό γέννημα θρέμμα της ποντιακής πόλης ήταν άκρως συναρπαστικός και χάρις τις μεστές του εικόνες κατόρθωσε να οδηγήσει το γεμάτο σύνολό του στο τρομερό ρεκόρ της τάξης του 5-1, το οποίο έφερε με συνοπτικές διαδικασίες την ΚούΠα εκεί που πάντα ονειρευόταν -στις εθνικές κατηγορίες.
Συνολικά, σε έξι αγώνες θα προλάβαινε να αγγίξει το νταμπλ νταμπλ μετρώντας κατά μέσο όρο 14 πόντους και 9 «σκουπίδια», την ίδια στιγμή που γέμισε τη στατιστική του υπηρεσία με ακόμα 4 τελικές πάσες αλλά και 1 μπλοκ ανά βραδιά -κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φέρει στην ΚούΠα την πολυπόθητη άνοδο, η οποία σημαίνει φυσικά ακόμα περισσότερα για τον ίδιο.

Ο Θεοδωράκος, 34 ετών πια, ξεκίνησε την πορεία του στο άθλημα το μακρινό πλέον 1998 και έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ με τα χρώματα των ΓΑΣ και Αετών Κιλκίς. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έπαιξε επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή, καθότι στα επόμενα χρόνια θα ακολουθούσε μια μακρά και πετυχημένη πορεία σε Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι, Καβάλα και Αμαλιάδα -όπου εκτός των άλλων πρόλαβε να μετρήσει 37 εμφανίσεις από το 2012 μέχρι και το 2014 με τους ιστορικούς ΠΑΟΚ και Ηρακλή της συμπρωτεύουσας αλλά και συνολικά 48 παρουσίες στα εδάφη της σημερινής Basket League.
Και πλέον, μετά από τόσα χρόνια (17 για την ακρίβεια), πήρε την απόφαση να επιστρέψει εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, στο Κιλκίς, για να ενισχύσει την προσπάθεια της τοπικής ΚούΠα, με την οποία μάλιστα πρόλαβε να αγωνιστεί και στα δύο φετινά ματς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα σε ΚΑΟΔ και Τιτάνες Παλαμά πριν και τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του θεσμού.

Μάλιστα, σε αυτά τα δύο ματς ο Θεοδωράκος πρόλαβε να ξεχωρίσει ως ο δεύτερος τη τάξει σκόρερ του συλλόγου του μετά τον πολύπειρο Μανούσο (41 πόντοι) μετρώντας 39 πόντους -ήτοι 19.5 ανά βραδιά- και να καταφέρνει την ίδια στιγμή να δώσει το «παρών» στους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης μέχρι και την περασμένη Κυριακή (25/9) παίρνοντας… φωτιά από την περίμετρο με 9 εύστοχα τρίποντα (το 69% των πόντων του προήλθε από την περιφέρεια).

Αναλυτικά οι επιδόσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας:

  1. με ΚΑΟΔ: 20 πόντοι | 4 τρίποντα
  2. με Τιτάνες Παλαμά: 19 πόντοι | 5 τρίποντα

Το νέο πρωτάθλημα πλησιάζει, με την ΚούΠα Κιλκίς να δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον τοπικό Ιωνικό Ιωνίας στην πρεμιέρα (9/10 – 17:00). Και με τον Θεοδωράκο, ένα παιδί του τόπου της που πλέον έχει γίνει άνδρας, σε τέτοια κατάσταση αλλά και με την… παλιά φρουρά της ΕΚΑΣΚΕΜ παρούσα έχει στα χέρια της αρκετά όπλα για αυτό το παρθενικό της ταξίδι στα πέρατα του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά οι αντίπαλοί της φέτος στον… παράξενο 5ο όμιλο:

  1. Πιερικός Αρχέλαος
  2. Αρετσού Καλαμαριάς
  3. ΑΣ Όλυμπος
  4. Άθλος Αλεξάνδρειας
  5. Εθνικός Κοζάνης
  6. ΓΑΣ Μελίκης
  7. ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας
  8. Ιωνικός Ιωνίας
  9. ΜΕΝΤ
  10. Καστοριά