Πριν από μερικές ώρες, η ΚΑΠ κατάφερε για ακόμα μια φορά, την 3η σε ισάριθμα παιχνίδια και μετά τις επιτυχίες της κόντρα σε ΓΣ Ηλιούπολης και ΓΣ Κορωπίου, να υπερασπιστεί την έδρα της στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας για τις ομάδες της Γ Εθνικής κάμπτοντας και την αντίσταση του αρκετά ισχυρού ΑΟ Τρικάλων φέτος σε ένα ακόρεστο ντέρμπι με 72-69.
Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα είχε φτάσει μέχρι και αυτό το σημείο αν δεν υπήρχε ο Γρηγόρης Παππάς, που στην τέταρτη σεζόν του στην αρμάδα του κόουτς Χατζηπανηγύρη έχει κατορθώσει να πρωταγωνιστεί και πάλι ήδη από τις απαρχές της αγωνιστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό μεγάλο ματς κόντρα στους Θεσσαλούς, ο 31χρονος “ψηλός” ήταν δίχως πάσα αμφιβολία ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου για την ομάδα του, καθότι μετρώντας 20 πόντους και stretchάροντας σε απόλυτο βαθμό το γήπεδο με 2 εύστοχα τρίποντα κατάφερε να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στον “εχθρό”.

Συνολικά δε, φέτος έχει εκκινήσει πολύ… καυτά τη χρονιά καθότι στα πρώτα τρία παιχνίδια της Αγίας Παρασκευής -όλα για το Κύπελλο Ελλάδας- έχει προλάβει να μετρήσει ήδη 54 πόντους αθροιστικά -ήτοι 18 ανά βραδιά- κάνοντας ό,τι θέλει τόσο από την περίμετρο, από όπου βρίσκει το 56% των συνολικών του πόντων (!), όσο και εντός ζωγραφιστού, όπου μετράει (μαζί με τις βολές) 8 πόντους κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας ανά αντίπαλο:

  1. 21 πόντοι | 5 τρίποντα με ΓΣ Ηλιούπολης
  2. 13 πόντοι | 3 τρίποντα με Κορωπί
  3. 20 πόντοι | 2 τρίποντα με Τρίκαλα

Άμυνα για σεμινάριο

Όπως έχουμε τονίσει πολλάκις στο άμεσο παρελθόν, η φετινή ομάδα των Τρικάλων έχει σφυρηλατηθεί κατά το περασμένο πλέον καλοκαίρι με πάρα πολλούς καλούς επιθετικογενείς παίκτες όπως ο Λεπενιώτης, ο Αργύρης και ο Μόσορας, οι οποίοι έχουν την ικανότητα εν ολίγοις να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι όποτε και όπως θέλουν.
Μάλιστα, οι 99 ολόκληροι πόντοι που βρήκαν κατά την 1η αγωνιστική της Α Φάσης του θεσμού για τις ομάδες της Γ Εθνικής κόντρα στη ΜΕΝΤ ήταν ένα πρώτο και σημαντικό δείγμα γραφής για τις επιθετικές τάσεις του συγκροτήματος του κόουτς Παπαδημητρίου.

Ωστόσο, η ΚΑΠ βρήκε τις λύσεις κόντρα στους Θεσσαλούς χθες και περιορίζοντας τις ορέξεις τους στο σκοράρισμα κατάφερε με χαμηλό τέμπο και αρκετή πίεση στην περιφέρεια να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη που τη φέρνει άμεσα και δυναμικά στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο οργανισμός της πρωτεύουσας κατάφερε να κρατήσει τα Τρίκαλα -τηρημένων πάντοτε και των αναλογιών- τριάντα ολόκληρους πόντους πιο χαμηλά από τις επιδόσεις του πριν από μερικές εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, την ίδια στιγμή που κράτησε τα δύο από τα πιο τρανά όπλα του, τους Μόσορα και Αργύρη, 24 πόντους πιο χαμηλά!

Την ίδια στιγμή δε, αν και ο Λεπενιώτης προσπάθησε να “κλέψει” μονάχος του τον αγώνα με 25 πόντους (10 στην πρεμιέρα του Κυπέλλου), η ΚΑΠ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ευστοχήσουν σε δέκα λιγότερα τρίποντα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη ΜΕΝΤ -κάτι που φυσικά τους στέρησε πολλά θετικά στοιχεία από ένα σημείο και μετά τόσο αναφορικά με το spacing και τη γέννηση περισσότερων χωρών προς το καλάθι όσο και στα ενεργά χέρια και τις διαφορετικές απειλές από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των Τρικάλων κόντρα στη ΜΕΝΤ:

  1. 99 πόντοι
  2. 13 τρίποντα
  3. 7 παίκτες με 5+ πόντους
  4. 10/11 σκόραραν
  5. Big 3 (Λεπενιώτης, Μόσορας, Αργύρης): 53 πόντοι | 11 τρίποντα

Αναλυτικά οι επιδόσεις των Τρικάλων κόντρα στη ΚΑΠ:

  1. 69 πόντοι
  2. 3 τρίποντα
  3. 5 παίκτες με 5+ πόντους
  4. 8/12 σκόραραν
  5. Big 3 (Λεπενιώτης, Μόσορας, Αργύρης): 39 πόντοι | 2 τρίποντα