Στη συνέντευξη τύπου μετά τον μεγάλο τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ομάδες των εθνικών κατηγοριών της χώρας μίλησαν οι Περικλής Ταυρόπουλος από πλευράς Πανιωνίου αλλά και οι Αλέξης Καρατζάς και Αλέξανδρος Στεργιάκης από μεριάς ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου:

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Όσο κι αν πολλά παιδιά έχουν παίξει Α2 και Α1, είναι άλλο να έχεις παίκτες και άλλο να έχεις ομάδα. Αυτό είναι μότο ζωής. Θέλει διαχείριση και τα παιδιά αυτά στην αρχή δεν ήταν έτσι. Έμαθαν να βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θέλω. Η ΦΕΑ είναι φωτεινό παράδειγμα, πιάνουν το δικό τους άριστα και αν κάνουμε κι εμείς το ίδιο, τότε θα πάμε πολύ ψηλά. Είναι μεγάλη δουλειά να γίνουμε οικογένεια. Ο Πανιώνιος δεν ήταν οικογένεια, υπήρξε ένα τοξικό περιβάλλον κι αυτό σιγά-σιγά αποδυναμώνεται. Είναι μια μεγάλη αλυσίδα που υπάρχει φέτος. Πολλά παιδιά που έφτασαν τον Πανιώνιο ψηλά ήταν από τις ακαδημίες, αλλά αυτό δεν υπάρχει πλέον. Είναι βήμα-βήμα, να γίνουμε πρώτα οικογένεια, να είναι ένας και ενιαίος ο Πανιώνιος. Ο Χρήστος Μαγγίνας με κάλεσε και ήταν τιμή μου να έρθω στον Πανιώνιο, ήρθε ο Φάνης Χριστοδούλου και πάμε να οδηγήσουμε την ομάδα πρώτα στην Α2 και μετά στην Α1. Θα παρακαλούσα και άλλους που είναι λίγο πιο μακριά να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα. Θέλω όλοι να αγαπάνε την ομάδα και αυτή η καμπύλη απόδοσης, με μόνο νίκες, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η επιτυχία όμως δεν εξαρτάται μόνο από τα παιδιά ή από μένα. Πρέπει όσοι αγαπάνε τον Πανιώνιο να είναι κοντά μας. Είναι σημαντικό που θα λάβουμε μέρος στο Final 8 του Κυπέλλου. Είναι τιμή μας που θα βρεθούμε εκεί και θα κοιτάξουμε να παίξουμε καλά. Και να μην ξεφεύγουμε από τον στόχο μας. Τιμήσαμε τον θεσμό του Κυπέλλου, δεν τον τίμησαν όλοι, με αποχωρήσεις κλπ. Πονέσαμε, χάσαμε παίκτες με τραυματισμούς στο Κύπελλο. Όμως ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα».

Αλέξης Καρατζάς (προπονητής ΦΕΑ): «Σήμερα ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την ομάδα, για μένα προσωπικά, για όλα τα παιδιά, γενικά για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ζήσαμε στο έπακρο. Πολλές φορές τα παραμύθια έχουν happy end, αλλά σήμερα δεν ήταν τόσο… happy. Αν όμως σκεφτούμε τι καταφέραμε μέχρι τώρα, θα νιώθουμε περήφανοι για τους εαυτούς μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΟΚ, ήταν όλα άρτια οργανωμένα και νιώσαμε και εμείς για λίγο ότι είμαστε μέλη του top class επιπέδου. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, τα ταβάνια τα τρυπάμε συνέχεια και ξαναχτίζουμε ένα σπίτι για να φτάσει το κεφάλι μας. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, θεωρώ πως αργά ή γρήγορα θα είναι στην Α1 και πρέπει να είναι στην Α1. Θέλω να κάνω δύο αναφορές, η πρώτη για τον κόουτς Ταυρόπουλο, που για μένα είναι πηγή έμπνευσης, για αυτό που είναι και αυτά που έχει κάνει αλλά και τι σεβασμό εμπνέει. Είναι για μένα ένας άνθρωπος που τον κοιτάω στα μάτια και είναι πρότυπο. Αν κάτι μετριάζει τη σημερινή λύπη μου, είναι ότι αν ήθελα κάποιος να με κερδίσει, θα ήταν αυτός. Το δεύτερο, κάτι άσχετο με την εκδήλωση, θέλω να δώσω συναδελφικούς χαιρετισμούς, την αγάπη και τα περαστικά μου, στον Μάκη Γιατρά. Είναι πολύ δυσάρεστο όταν κάνεις κάτι με τόσο πάθος για έναν λόγο που δεν είναι επιλογή σου να βγαίνεις από το γήπεδο και να αφήνεις τη δουλειά και την ομάδα σου. Του εύχομαι ολόψυχα περαστικά και να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για μένα αντί να έχω δύο ώρες προπόνηση, να έχω μιάμιση. Να μην μπορεί να έρθει ένα παιδί εγκαίρως στην προπόνηση γιατί κόλλησε στην κίνηση μετά τη δουλειά του. Αυτό είναι μειονέκτημα, αλλά είναι τεράστιο πλεονέκτημα η σχέση μας, ο σεβασμός του ενός για τον άλλο, το πάθος μας, το πώς προσπαθούμε όλοι να λύσουμε το πρόβλημα ενός μέλους του οργανισμού μας. Όλο αυτό μας έχει φτάσει στο σημείο αυτό. Το μπάσκετ μπορεί να έχει επίπεδα, αλλά είναι ένα. Όταν υπάρχει ταλέντο, γιατί τα παιδιά το έχουν, όταν υπάρχει όρεξη και πάθος, εξισορροπείς τα μειονεκτήματα. Σήμερα παίξαμε απέναντι σε παιδιά με εμπειρία από την Α1, όπως ο Βεργίνης και ο Σαχπατζίδης και τους κοιτάξαμε στα μάτια. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο καλούς παίκτες, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα μας έχει ταβανιάσει, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε κέφι και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε όσο το απολαμβάνουμε. Ο στόχος της σωτηρίας είναι ανοιχτός. Εύχομαι να επιστρέψουμε εδώ και να ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές».

Αλέξανδρος Στεργιάκης (παίκτης ΦΕΑ): «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μια νιώθεις λίγο απογοητευμένος, γιατί δείξαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο τέλος κρίθηκε από κάποια μεγάλα σουτ. Ξέραμε ότι ο Πανιώνιος έχει κάποιες μεγάλες προσωπικότητες. Ο Βεργίνης πήρε την ομάδα του από το χέρι. Εμείς ζήσαμε το όνειρό μας, δυστυχώς ήταν μέχρι εδώ. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και ειδικά στον Περικλή Ταυρόπουλο. Ήταν μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή στο Final 8, δεν ξέρουμε αν θα τη ζήσουμε ποτέ. Με τον προπονητή κάνουμε μια προσπάθεια από το Β’ Τοπικό. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για τη διοργάνωση και πιστεύω πως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και σταθήκαμε άξιοι των προσδοκιών. Κάθε φορά λέμε τρυπήσαμε το ταβάνι μας, αλλά έρχεται κάτι καινούριο και το διαψεύδει. Έχουμε βρει τον ρυθμό μας και στο πρωτάθλημα, δείχνουμε δυναμική και θα παλέψουμε στη συνέχεια. Δεν έχουμε όρια, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».