Το φετινό εγχείρημα του Πανιωνίου αποσκοπεί φυσικά στο μέλλον, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το παρελθόν -με την επιστροφή του σπουδαίου Φάνη Χριστοδούλου στα της ομάδας εδώ και μερικούς μήνες να αποτελεί φυσικά από μόνη της μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης κινήτρου και εμπειριών από το πολύ καλά δομημένο συγκρότημα του Περικλή Ταυρόπουλου.

Βέβαια όμως, μια ομάδα με την ιστορία του Πανιωνίου δεν είναι ποτέ μόνη της, με μερικές από τις πλέον σπουδαίες της προσωπικότητες να έχουν αγκαλιάσει τη φετινή προσπάθεια που γίνεται στη Νέα Σμύρνη με απώτερο σκοπό φυσικά τη μεγάλη επιστροφή στον κόσμο της Α2 Ανδρών σε πρώτο στάδιο.

Μια από αυτές δεν είναι άλλη από τον Γιώργο Γάσπαρη, με το γέννημα θρέμμα της περιοχής να δίνει κανονικά το «παρών» στην κερκίδα των επισήμων για το σημερινό (1/10) πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας -με τον 57χρονο πλέον βετεράνο αθλητή του συλλόγου να επιστρέφει και πάλι εκεί όπου ξεκίνησαν όλα μετά από καιρό!

Συνολικά, ο Γάσπαρης θα έμενε στον Πανιώνιο για 17 ολόκληρα χρόνια (από το 1975 μέχρι και το 1992) -πριν ακολουθήσει μια ολιγόχρονη καριέρα σε Άρη, Παγκράτι και ΟΑΑ Ηρακλείου από το 1992 μέχρι και το 1996. Μάλιστα, με αυτόν παρόντα, ο Ιστορικός κατάφερε τον Απρίλιο του 1991 να σηκώσει το μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία του, με τον Γάσπαρη να μετράει 20 ολόκληρους πόντους και να χαρίζει στον οργανισμό της Νέας Σμύρνης τον τίτλο!
Και σήμερα, περίπου τρεις δεκαετίες μετά το πέρας εκείνης της μεγάλης βραδιάς, ο Γιώργος Γάσπαρης είναι και πάλι στη Νέα Σμύρνη, είναι και πάλι δίπλα στον Πανιώνιο, τον οποίο και βλέπει να κερδίζει ακόμα ένα ματς στο Κύπελλο Ελλάδας.