Αν και είναι συγκλονιστικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μονάχα ένα παιχνίδι από το χθεσινό (2/10) εξαιρετικά γεμάτο, ενδιαφέρον και αγωνιώδες πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ομάδες της Γ Εθνικής, η αλήθεια είναι πως το μεγάλο ντέρμπι του Νέου Ψυχικού μεταξύ των τοπικού Ποσειδώνα και του Κρόνου Αγίου Δημητρίου είναι αυτό που έχει ένα κάποιο προβάδισμα σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς της ημέρας σε Κυπαρισσία, Ιωάννινα και Αγία Παρασκευή.

Γιατί;
Οι απαντήσεις στις γραμμές που ακολουθούν…

Τρομερή εξέλιξη

2 παρατάσεις και 50 αγωνιστικά λεπτά. 185 πόντοι. Συνεχείς ανατροπές. Ντέρμπι μέχρι τέλους.
Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Στο Νέο Ψυχικό λοιπόν, όλα… συνωμότησαν προκειμένου να χαρίσουν στο φίλαθλο κοινό της χώρας ένα από τα κορυφαία μέχρι στιγμής παιχνίδια όχι απλά στη Γ Εθνική αλλά και σε όλο το φάσμα του Κυπέλλου Ελλάδας -με τον μεν Κρόνο, έπειτα από ένα πολύ κλειστό αναφορικά με την εξέλιξη του σκορ πρώτο ημίχρονο, να μοιάζει με το πέρας της 3ης περιόδου να έχει το πάνω χέρι χάρις σε ένα μικρό επί μέρους σκορ σε ένα δεκάλεπτο όπου πέτυχε σχεδόν όσους πόντους σκόραρε στο πρώτο μέρος (23 έναντι 33).

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν φυσικά σκοπό να τα παρατήσουν, με τους παίκτες του κόουτς Μπουζούλα να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς και της πρόκρισης στη Β Φάση του θεσμού. Και τα κατάφεραν σε δύο δόσεις, αφού με δύο τρίποντα αφενός κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν ένα φαινομενικά χαμένο ματς στέλνοντάς το στην παράταση και αφετέρου να περάσουν και μπροστά στο σκορ μερικές μόλις στιγμές πριν την εκπνοή.

Φυσικά όμως, η ματσάρα δεν έμεινε εκεί, με τον Μπιλάλη του Κρόνου να κλέβει τη μπάλα σε μια ανύποπτη φάση και με εύκολο λέι απ στο ανοιχτό γήπεδο να ισοφαρίζει επτά μόλις δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της πρώτης παράτασης -στέλνοντας το ματς και σε δεύτερη, όπου με το μομέντουμ και την ψυχολογία στα ύψη ο Κρόνος δε θα μπορούσε να χάσει, όπως και έγινε.

Οι απόλυτοι MVPs

Ένα μεγάλο παιχνίδι δεν κρίνεται μόνο από τις ομαδικές επί μέρους επιτυχίες αλλά και από τις ατομικές, με τους Κώτση, Γιάννη και Βασίλη, από πλευράς γηπεδούχων και Κώστα Τσάβο (21 ετών – 2.06 μέτρα) από πλευράς φιλοξενούμενων να δίνουν ρεσιτάλ σε ένα τόσο σπουδαίο ματς πάρα το μικρό τους ηλικιακό δέμας.

Συγκεκριμένα, τα αδέρφια Κώτση πέτυχαν 17 και 21 πόντους, αντίστοιχα, και ήταν με σημαντική διαφορά οι δύο πιο αποτελεσματικοί στα της επίθεσης παίκτες του Νέου Ψυχικού -με τους δύο νεαρούς παίκτες, που έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα πριν από χρόνια στην Ολυμπιάδα Παπάγου, να πετυχαίνουν το 40% των συνολικών πόντων της ομάδας τους αλλά και το 55% των συνολικών της τριπόντων μετρώντας έξι εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση.

Από την άλλη μεριά, ο Τσάβος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και πολυτιμότερος της βραδιάς μετρώντας 27 ολόκληρους πόντους, κάνοντας ουσιαστικά ό,τι ήθελε στο low post όπου και παίρνοντας συνεχώς τη μπάλα από τους συμπαίκτες του κατόρθωνε να βρίσκει λύσεις και να κρατάει την ομάδα του αισθητά ζωηρή και ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.


Αναλυτικά οι επιδόσεις τους χθες:

  1. Κώστας Τσάβος (Κρόνος Αγίου Δημητρίου): 27 πόντοι
  2. Γιάννης Κώτσης (Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού): 17 πόντοι | 3 τρίποντα
  3. Βασίλης Κώτσης (Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού): 21 πόντοι | 3 τρίποντα

 

Καταιγισμός από τρίποντα

Εκτός των όσων ήδη αναφέρθηκαν, το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ των Ποσειδώνα και Κρόνου χαρακτηρίστηκε και από μια… θεϊκή ευστοχία από την περίμετρο.

Συνολικά λοιπόν, οι δύο ομάδες βρήκαν στόχο 19 φορές από μακρινή απόσταση (11 οι γηπεδούχοι, 8 οι φιλοξενούμενοι) και πέτυχαν με αυτόν τον τρόπο 57 πόντους -μια επίδοση που μεταφράζεται ποσοστιαία με το εκπληκτικό 31% των συνολικών πόντων της εν λόγω αναμέτρησης!

Τα αδέρφια Κώτση μαζί με τους Καραμπάτο (Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού) και Ξιούρα (Κρόνος Αγίου Δημητρίου) πέτυχαν από τρία τρίποντα και ήταν οι πρώτοι τη τάξει στην εν λόγω λίστα, ενώ συνολικά αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι 9 από τους 18 παίκτες που σκόραραν πέτυχαν τουλάχιστον από ένα τέτοιο σουτ.