Μπορεί η εβδομάδα που διανύουμε να μην έχει αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα, υπάρχει όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις εγχώριες διοργανώσεις με τη διεξαγωγή των ημιτελικών του Κυπέλλου Ανδρών, με το ντέρμπι των “αιωνίων” ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλήματος.

Μπορεί η κόντρα των δύο ομάδων και συνακόλουθα των δύο διοικήσεων να είναι μεγάλη και ουκ ολίγες φορές να έχει ενταθεί, όμως υπάρχει μία “άγραφη” συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναφορικά με τη διεξαγωγή των αγώνων στο Κύπελλο. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ, εφόσον δεν υπάρχουν διπλοί αγώνες στη φάση των ημιτελικών, το 50% των κερδών από τη διεξαγωγή του αγώνα πηγαίνει στα ταμεία του φιλοξενούμενου.

Παρόλα αυτά οι δύο διοικήσεις έχουν συμφωνήσει να μην τηρείται αυτός ο κανονισμός και ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να ζητήσει το ανάλογο ποσό μετά την αυριανή διεξαγωγή της αναμέτρησης, Όπως δεν ζήτησε το ίδιο ποσοστό και το 2013 στον ανάλογο ημιτελικό, όπως όμως δεν το ζήτησε και ο Παναθηναϊκός πριν δύο χρόνια, στον ημιτελικό του 2017,