Με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια ξεκινά η α’ φάση του Κυπέλλου Ανδρών, με τις ομάδες της Β’ Εθνικής να έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν την ετοιμότητα τους, με δεδομένο πως σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα.

Στα παιχνίδια του Νότου, η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι αυτή του Έσπερου με το Μαρούσι, με την ομάδα του Αντώνη Μάντζαρη να έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν, την ώρα που και το Μαρούσι με τον Γιώργο Σκαραφίγκα στον πάγκο θα είναι ανταγωνιστικό.

Δυνατή αναμέτρηση φαντάζει και αυτή του Εθνικού με τη Μεγαρίδα, με τους Πειραιώτες να έχουν γυρίσει σελίδα μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν και τον υποβιβασμό από την Α2, την ώρα που η Μεγαρίδα ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρο της Β’ Εθνικής, με τον Γιώργο Μάνταλο να έχει δομήσει ένα δυνατό ρόστερ.

Στο “Σαλούν” θα βρεθεί ο Πανερυθραϊκός προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παπάγου, με την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή ισχυροποιηθεί κατά τη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού, προσθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία, την ώρα που οι “στρατηγοί” κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο στον πάγκο.

Επιστροφή στο θεσμό του Κυπέλλου για το Αιγάλεω, το οποίο υποδέχεται στο “Στ. Βενέτης” την Πεντέλη, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να θέλει να έχει μία ανάλογη πορεία με την περσινή.

Με εκτός έδρας παιχνίδι ξεκινά τις υποχρεώσεις του ο Μανδραϊκός που θα φιλοξενηθεί από το Λοκρό Αταλάντης, την ώρα που ο Πανελευσινιακός υποδέχεται τον ΚΑΟ Μελισσίων του Αλέξη Δάγλα, με τους “σταχυοφόρους” να θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους εντός έδρας.

Τέλος, ο Ιωνικός ΝΦ υποδέχεται το νεανικό Δούκα, με τις δύο ομάδες να θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο Βορρά, η αρχή γίνεται από νωρίς, με το Στρατώνι να υποδέχεται τον νεοφώτιστο ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Γιαννιώτες να θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία από το θεσμό του Κυπέλλου.

Ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι ανάμεσα στην Δόξα Λευκάδας και τη Γέφυρα, δύο ομάδες που έχουν ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν, ενώ ενδιαφέρον είναι και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στη ΧΑΝΘ και τους Μαχητές-Πειραματικού.

Το έτερο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, αλλά πιο δυτικά, διεξάγεται στην Ευκαρπία, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου, με τις δύο ομάδες να έχουν πάρει την άνοδο στη Β’ Εθνική, την ώρα που ο Ερμής Λαγκαδά φιλοξενείται από την Κομοτηνή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της α’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών:

Α’ Φάση, 1η αγωνιστική

1ος Όμιλος

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Ζ.Αλεξάνδρου 17.00 Ιωνικός ΝΦ-Δούκας Θεοδωρόπουλος Ρ.-Παυλόπουλος-Νερομυλιώτης (Ζερδεβάς)
Παπάγου 17.00 Παπάγου-Πανερυθραϊκός Πολυχρόνης-Σπυρόπουλος-Μαρτινάκος (Σταύρου)
Εσπέρου 17.00 Έσπερος-Μαρούσι Ζακεστίδης-Χρηστίδης Π.-Γρίβα (Ζερβούδης)
Π.Βογιατζής 17.00 Πανελευσινιακός-Μελίσσια Στρέμπας- Ασλανίδης-Κούλης Χαρ. (Αλετράς)
Αταλάντης 17.00 Λοκρός-Μανδραϊκός Καρακάσης-Μακρόπουλος-Μαρινάκης (Δεσάρτης)
Π.Σαλπέας 18.00 Εθνικός-ΝΕ Μεγαρίδας Μπούκας-Αργυρούδης-Ζιώγας (Ζώης)
Στ. Βενέτης 18.00 Αιγάλεω-Πεντέλη Καλογερόπουλος Φ.-Ορφανός Ιορδ.-Τηγάνης (Ευστρατίου)

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Βούλας-ΟΦΗ Μαυρέλης-Κιουλαφας-Γεράνιος (Τεφτίκης)

2ος Όμιλος

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Ευκαρπίας 16.00 Στρατώνι-ΠΑΣ Γιάνινα Λόρτος-Θεοδώρου-Σιταρίδης (Mήτσιου)
Φαρσάλων 17.00 Φάρσαλα-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Πιτσίλκας-Παζώλης-Κοντογιάννης (Βαρνάς)
Μ.Τσίκινας 17.00 ΧΑΝΘ-Μαχητές Κοϊμτζόγλου-Λουλουδιάδης-Αγραφιώτης Γ. (Δροσόπουλος)
Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Γέφυρα Τσακαλογιάννης-Καμήτσος-Λογοθέτης (Κανελλόπουλος)
Κομοτηνής 17.00 Κομοτηνή-Ερμής Λαγκαδά Ξενικάκης-Δημάδης-Μπακάλης- (Γκουρτζελίδης)
Λαμίας 17.00 Έσπερος Λαμίας-Φίλιππος Βέρ. Καλογερόπουλος Λ.-Τσουμαχίδης-Δολγυρας (Γκουντελιας)
Γρεβενών 17.00 Πρωτέας Γρεβενών-Καβάλα Ταρενίδης Κ.-Χατζηχαρίσης-Ντόγκας (Μπαταούλα)
Ευκαρπίας 18.00 Ευκαρπία-Αίας Ευόσμου Τσιρτσιμάλης-Φουντζήλας-Δέλλας (Παπαγεωργίου)