Τη νίκη κόντρα στον Προμηθέα Πατρών κατόρθωσε να πάρει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με σκορ 76-68 στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ: 

«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε πριν αρχίσει ότι θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Ο Προμηθέας είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζει πολύ καλά, θέλω να συγχαρώ τον προπονητή του και ολόκληρη την ομάδα. Λίγο-πολύ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο του ματς και του σκορ, αλλά ο Προμηθέας έβρισκε συνεχώς τρόπους να μειώνει, πάλευε και προσπαθούσε να επιστρέψει. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης όμως πετύχαμε δύο συνεχόμενα καλάθια και κλείσαμε το ματς με 10 πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος του».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Γιατρά:

«Δεν χαμογελάμε, έγινε μεγάλη προσπάθεια. Δεν προσεγγίσαμε καλά αμυντικά το ματς στην αρχή. Παλέψαμε, πήραμε τα ριμπάουντ παρά τα προβλήματα. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάτι σημαίνει ότι ο Καλάθης έμεινε 27 λεπτά στο γήπεδο. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πολλά πράγματα. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα, για αυτό φτιάξαμε ένα μεγάλο ρόστερ, ώστε να ανταπεξέλθουμε. Δεν έχουμε ξαναζήσει με τα ταξίδια. Δείχνουμε ενέργεια, είμαστε σε καλό mood. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. 

Ο Προμηθέας είναι ομάδα που ήρθε για να μείνει. Θέλει να πρωταγωιστήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Χάσαμε σήμερα, δεν είναι να πανηγυρίζουμε. Κρατάμε κάποια θετικά αλλά η ουσία είναι ότι χάσαμε. Ο Παρκς ήταν καταπληκτικός, έκανε double double. Εγώ ήμουν όπως ήμουν στο τοπικό. Εγώ είμαι ένα κομμάτι της ομάδας, όχι κάτι παραπάνω. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι ο κύριος Λιόλιος. Αγαπάει την ομάδα. Έχει πει από την καρδιά του να χαιρόμαστε το μπάσκετ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στεφάν Λάσμε:

«Είμαστε χαρούμενοι όταν παίρνουμε νίκες. Ήταν ένα παιχνίδι – μάχη. Ο Προμηθέας είχε κάποιες απουσίες, αλλά αγωνίζεται με 12 παίκτες. Έπρεπε να νικήσουμε, το κάναμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο».

Για το αν λείπει κάτι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: «Η διοίκηση έκανε εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι για να μαζέψει τους κατάλληλους παίκτες. Δεν σκεφτόμασταν άλλα πράγματα, τα πάμε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας εντός και εκτός παρκέ. Προχωράμε στη συνέχεια της σεζόν».

Για την επιστροφή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πού είμαι. Η ομάδα είναι διαφορετική, αλλά έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Μου αρέσει να βλέπω το αποτέλεσμα στη σεζόν. Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν και ανυπομονώ να δω πού θα φτάσουμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Τσαϊρέλη:

«Τα ριμπάουντ ήταν θέμα θέλησης. Το δείξαμε. Δεν κατεβήκαμε απλά να παίξουμε, αλλά για να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ απέναντι σε μια ομάδα τεράστιου επιπέδου. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία αυτό το ματς για εμάς. Δυστυχώς υπάρχουν οι τραυματισμοί στον πρωταθλητισμό. Η ομάδα έχει 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Συνεχίζουμε. Φεύγουμε αύριο για Γαλλία και κοιτάμε μπροστά. Πρέπει όλοι να δώσουμε κάτι παραπάνω, για να καλυφθεί το κενό των παιδιών».

Έπειτα, αποκάλυψε ένα περιστατικό με ξεχωριστό ενδιαφέρον, λέγοντας: «Ήρθε ο μεγαλομέτοχος και μας είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν κερδίζουμε ή όχι, αλλά τον ενδιαφέρει ότι δεν χαμογελάμε. Αυτό το άκουσα πρώτη φορά. Μας βοήθησε πάρα πολύ να βγούμε από την λακούβα. Δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Η αρχή έγινε πέρυσι, που η ομάδα βγήκε 4η. Φέτος τα πράγματα πάνε πολύ καλά, θα δούμε πού θα φτάσει. Έχουμε τρομερό κλίμα μεταξύ μας, όποιος είναι έξω από την ομάδα δεν μπορεί να το καταλάβει».

Για την απόδοσή του: «Ερχόμουν από δύο δύσκολα χρόνια στον Άρη. Τίποτα δεν μου δόθηκε εύκολα στην καριέρα μου. Τα δύσκολα μας κάνουν πιο δυνατούς, συνεχίζουμε». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντεσόν Τόμας:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Παίξαμε και οι δύο ομάδες σκληρά. Ο αντίπαλος έπαιξε με δύο λιγότερους παίκτες, το γνωρίζαμε. Είναι μία ομάδα με ψηλά κορμιά. Έπρεπε να προστατεύσουμε την μπάλα. Βλέπω ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Είμαι θέμα ψυχολογίας. Προσπαθώ να είμαι έτοιμος όταν πρέπει. Πρέπει να ζήσω περισσότερο την ομάδα. Από την πρώτη μέρα που ήρθα άκουγα συνέχεια να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Είμαι ενθουσιασμένος, πρόκειται για ένα “βρώμικο” παιχνίδι».