Η πρώτη Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών έχει ήδη ξεκινήσει. Το φίλαθλο κοινό έχει παρακολουθήσει αρκετά σημαντικές αναμετρήσεις ενώ η τρίτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 22-23 Σεπτεμβρίου.

Στη μάχη του Κυπέλλου βρίσκεται και ο Φίλιππος Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καβάλας, η οποία βρίσκεται στην Α2 κατηγορία. Πριν από το παιχνίδι ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Γκίμας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τονίζοντας πως το Κύπελλο δεν είναι πρωταρχικός στόχος του Φιλίππου Βέροιας. Παρόλα αυτά η ομάδα θα παλέψει για το εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γκίμα:

«Όπως έχω αναφέρει ξανά το Κύπελλο δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας μας. Αγωνιζόμαστε με ομάδα Α2 κατηγορίας και σίγουρα υπάρχουν αγωνιστικές διαφορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα αγωνιστεί όπως της αναλογεί. Καλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια. Να δουν από κοντά την ομάδα μας και να εμψυχώσουν τους αθλητές μας. Θέλουμε κι αυτοί να ζήσουν το μπάσκετ μαζί μας».