To Basketblog.gr σας παρουσιάζει την χθεσινή παρουσία του κόσμου στους 2 ημιτελικούς του του Final Four του UNICEF Trophy καθώς και τι μπορεί να αλλάξει για τον ίδιο τον θεσμό σχετικά με τον παρουσία του κόσμου.

Xθες είχαμε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Χολαργού «Αντώνης Τρίτσης» τους 2 ημιτελικούς του Final Four του UNICEF Trophy  με τον τελικό για το 1 εισιτήριο για το Final 8 να γίνεται  αύριο  Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ στις 18:00

Αγωνιστικά στον πρώτο ημιτελικό είχαμε την μεγάλη  νίκη του Πανιωνίου επί του Ηρακλή με σκορ 83-73 ενώ στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι η ΦΕΑ κέρδισε τον Παπάγο 89-77.

Ωστόσο για ακόμη ένα παιχνίδι η παρουσία του κόσμου δεν ανταποκρίθηκε στον θεσμό του Κυπέλλου και σε αυτό έχει μερίδιο η ίδια η ΕΟΚ.  Η ΕΟΚ  συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα 2 παιχνίδια θα γίνουν με την παρουσία μόνο παιδιών. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε το εξής για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Στους δύο ημιτελικούς και τους τελικούς θεατές μας θα είναι η UNICEF, τα παιδιά. Σε αυτό το πρώτο event θα μας επιτρέψουν οι οπαδοί να έχουμε στις κερκίδες μόνο παιδιά. Το μέλλον! Αυτή η συνεργασία είναι το μέλλον.

Και πράγματι η κερκίδα γέμισε με παιδιά τουλάχιστον από τις 3/4 ομάδες  καθώς όλα τα παιδιά ήταν από τις Ακαδημίες των 3 ομάδων της Αθήνας.

 

Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των παιδιών των Ακαδημιών αλλά και όσων μπήκαν με προσκλήσεις ήταν περίπου 300 άτομα. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 1.240 ατόμων κάτι που σημαίνει ότι μόλις το 1/4 από την χωρητικότητα του γηπέδου γέμισε.

Ακόμα και στη διαδικτυακή  μετάδοση των 2 παιχνιδιών το γήπεδο φαινόταν γεμάτο από τη μια πλευρά, ωστόσο άδειο από την άλλη πλευρά.

Επίσης εντύπωση έκανε το γεγονός ότι την ίδια ημέρα των 2 ημιτελικών η ΕΣΚΑ έβγαλε ανακοίνωση η οποία αναφέρει το εξής

Η ΕΟΚ σε συνεργασία με την UNICEF, της οποίας αποστολή είναι το καλύτερο για τα παιδιά όλου του κόσμου αποφάσισαν πως η εξέδρα θα έχει τη δική τους υπογραφή και τα δικά τους πρόσωπα. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει την ΕΣΚΑ και την ΕΣΚΑΝΑ, ώστε να απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη των ακαδημιών των σωματείων που ανήκουν στη δύναμή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό του UNICEF Trophy.
***Οι λίστες με τα ονόματα των παιδιών και των συνοδών τους (ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ είναι απαραίτητα) από κάθε ακαδημία θα πρέπει να αποσταλούν στο [email protected].

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ αφού η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ βγήκε χθες ενώ οι προπονήσεις και οι αγώνες δεν διευκόλυνε το εγχείρημα της ΕΟΚ για περισσότερη παρουσία παιδιών από τις ακαδημίες μπάσκετ της Αθήνας.

Αυτό που ίσως θα ήταν σωστό ήταν να πάρει κάθε ομάδα 250 εισιτήρια έτσι ώστε κάθε ομάδα να είναι ευχαριστημένη και να έχουμε και την παρουσία φιλάθλων και από τις 4 ομάδες.

Πέρα από την ζημιά στον  ίδιο τον θεσμό με την  απόφαση της ΕΟΚ για παρουσία μόνο παιδιών στο Final Four του UNICEF Trophy η απόφαση αυτή έχει αντίκτυπο και στις ίδιες τις ομάδες. Συγκεκριμένα στο ζευγάρι Πανιώνιος – Ηρακλής είναι η ιστορικότητα των 2 ομάδων που θα γέμιζε το γήπεδο με φιλάθλους των 2 ομάδων με την εγρήγορση βέβαια και της αστυνομίας προκειμένου να μην υπάρξει κανένα επεισόδιο ανάμεσα στους οπαδούς των 2 ομάδων.

Όσο για το δεύτερο ζευγάρι ημιτελικού ΦΕΑ- Παπάγου η ευκαιρία ήταν ευνοϊκή. Η ΦΕΑ πρόκειται για μια ομάδα γειτονιάς η οποία στηρίζεται από τον κόσμο της ΝΕΑΣ Φιλαδέλφειας ενώ η παρουσία της στο Final Four αποτελεί κάτι που σίγουρα θα είχε ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας για να πάει στη διοργάνωση   ενώ ο Παπάγος πρόκειται για μια ιστορική ομάδα που το Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου  το λεγόμενο «Σαλούν» απέχει μόλις 3.4 χλμ από το Κλειστό Γυμναστήριο του Χολαργού «Αντώνης Τρίτσης κάτι που θα έκανε εύκολη την πρόσβαση των φιλάθλων του Παπάγου.

Ο κύριος Λιόλιος αναφέρθηκε στα παιδιά ως  το μέλλον του αθλητισμού κάτι που είναι απολύτως αποδεκτό. Ωστόσο χθες έπρεπε να κοιτάξει το παρόν και μαζί με τα παιδία να υπάρχουν φίλαθλοι, φίλαθλοι του «Ιστορικού», φίλαθλοι του «Γηραιού», φίλαθλοι των «Στρατηγών» αλλά και φίλαθλοι της ΦΕΑ. Αν λέμε ότι θέλει κάτι να αλλάξει σχετικά με την παρουσία φιλάθλων άλλων ομάδων στα γήπεδα  πρέπει το βήμα να ξεκινήσει από τις τοπικές κοινωνίες και ύστερα να γιγαντωθεί όπως για παράδειγμα στο Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών.