Ο πρώτος τίτλος της φετινής σεζόν θα διεκδικηθεί από Ελευθερία Μοσχάτου και Ολυμπιακό (15:00, ERT Sports), αφού στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού θα τελεστεί ο τελικός του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και είναι φαβορί απέναντι στην ομάδα του Μοσχάτου, η οποία νίκησε τον ΟΑ Χανίων και για πρώτη φορά θα λάβει μέρος σε τελικό Κυπέλλου.

Η διαφορά δυναμικότητας είναι εμφανής, αλλά η Ελευθερία θα παίξει χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς, η οποία είναι άτρωτη στα ελληνικά παρκέ τη φετινή σεζόν και διαθέτει ισχυρό και έμπειρο ρόστερ.

Στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός νίκησε την Ελευθερία με 104-58 εκτός έδρας, ενώ στο «σπίτι» του υπερίσχυσε ξανά με 111-60. Αν ο Ολυμπιακός σηκώσει το τρόπαιο, θα το πράξει για 5η συνεχή σεζόν, αν και δεν είχαμε τελικούς το 2021 και 2020, ελέω πανδημίας.

Το σημερινό παιχνίδια θα διαιτητεύσουν τρεις γυναίκες (Κωνσταντινίδου- Γρίβα- Τσάνταλη) και κομισάριος θα είναι ο Μπορμπαντωνάκης.