Ακόμα μία… εφ όλης της ύλης ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι δείχνουν διατεθειμένοι να φτάσουν την κόντρα τους με την νυν διοίκηση των “κυανοκίτρινων”. Η διαμάχη των δύο πλευρών καλά κρατεί και, απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα…

Αναλυτικά:

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε στη φίλαθλη Ελλάδα και τον έτερο “επιτυχημένο”, πάντα κατά τον πρόεδρο του συλλόγου Σεραφείμ Πολυχρόνη, παράγοντα του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ., Παναγιώτη Σμυρνιώτη.

Πριν σκιαγραφήσουμε την προσωπικότητα και το έργο του, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για ένα… αυθεντικό “σκαπανέα” του φαληριώτικου μπάσκετ. Έναν άνθρωπο που, όπως θα καταλάβετε και παρακάτω, έβαλε πάνω απ’ όλα το καλό του συλλόγου οδηγώντας το από “επιτυχία” σε “επιτυχία”.

Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε συνοδοιπόρος του Κώστα Ρήγα (ο έτερος υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ) δύο ακόμα περιόδους. Όπως έχουμε αναφέρει και οι δύο “έκλεισαν” με τον υποβιβασμό του συλλόγου. Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για έναν άνθρωπο που προτιμά να μη φαίνεται, αλλά ο ίδιος να κινεί τα νήματα πίσω από την κουρτίνα. Έτσι νομίζει ότι μένει στο απυρόβλητο ρίχνοντας στην πυρά τον κ. Ρήγα, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει το ρόλο του μπροστινού.

Κατά την παρουσία του ο κ. Σμυρνιώτης έχει φροντίσει να προκαλέσει, ουκ ολίγες φορές, τη νοημοσύνη των μπασκετικών φιλάθλων του Παλαιού Φαλήρου με τις επιλογές του και τα λεγόμενα του.

Για παράδειγμα, πέρυσι έξω από το βοηθητικό του ΣΕΦ μετά από μία αναμέτρηση της ανδρικής ομάδας εξεστόμισε την ατάκα “εμείς δεν πήραμε την ομάδα για να την κρατήσουμε στην κατηγορία”. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, ανέλαβε να διοικήσει μία ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ (σ.σ.: όχι στην Ευρωλίγκα προς αποφυγήν παρεξηγήσεως) χωρίς να έχει σκοπό την παραμονή. Φαίνεται τόσο βαρύ του φαινόταν το φορτίο.

Θα αναρωτηθείτε, λοιπόν, ποιος ήταν ο σκοπός του; “Εμένα με νοιάζει να παίζουν 12 παιδιά του Φαλήρου κι ας πέσουμε στη Δ’ ΕΣΚΑΝΑ” αποκάλυψε κάποτε. Μόνο που όταν λέει “τα παιδιά του Φαλήρου” δεν εννοεί ακριβώς αυτό. Πιο ακριβές θα ήταν εάν έλεγε “Εμένα με νοιάζει να παίζουν τα δικά μου τα παιδιά, τα παιδιά της (εκάστοτε) συντρόφου μου, τα παιδιά του φίλου μου Κώστα Ρήγα και τα παιδιά όσων είναι μαζί μου”. Αυτό είναι το πλάνο του…οραματιστή Παναγιώτη Σμυρνιώτη.

Αυτό το… μεγαλόπνοο σχέδιο δε δίστασε να το θέσει σε εφαρμογή πέρυσι, χρησιμοποιώντας πάντα για μπροστινό τον κ. Κώστα Ρήγα, και να δημιουργήσει προβλήματα στον προπονητή της εφηβικής ομάδας, τον οποίο και στο τέλος της σαιζόν απέλυσε γιατί δεν υπάκουε στις διαταγές του.

Ενδεικτικά. Νεαρός αθλητής αποκλείστηκε από την εφηβική ομάδα από τον προπονητή του, αλλά η διοίκηση τον αντάμειψε με προαγωγή στο ανδρικό τμήμα. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Μη πηγαίνει, όμως, ο νους σας στο κακό. Η “συγγένεια” που είχε το παιδί αυτό με τον συγκεκριμένο παράγοντα ήταν τελείως… συμπτωματική.

Αυτός ο “επιτυχημένος” παράγοντας εμπνεύστηκε και την πολιτική  του συλλόγου να μην αφήνει κανένα νεαρό παίκτη της ομάδας να φεύγει από αυτή πριν συμπληρώσει τρία χρόνια από το τέλος της παρουσίας του στο εφηβικό.

Μόνο που αυτό δεν ισχύει για τα, κατά καιρούς, αγαπημένα του παιδιά. Βλέπετε, πέρυσι ο καλύτερος νεαρός αθλητής του συλλόγου αποχώρησε ως ελεύθερος χωρίς αντίτιμο για τον σύλλογο επειδή ήταν “συγγενής” του κ. Σμυρνιώτη ενώ ο κύριος αυτός για να δώσει τα δελτία τους σε άλλους παίκτες ζητάει χρήματα για τον σύλλογο σε μορφή τελεσιγράφων “έτσι είναι κι αν σας αρέσει”.

Εν ολίγοις, ο συγκεκριμένος κύριος είναι ο πλέον αποτυχημένος παράγοντας στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ.. Άνθρωπος αναξιόπιστος, ο οποίος θεωρούσε τα τελευταία χρόνια ότι το μπάσκετ του συλλόγου είναι “κοτέτσι” του, με την ανοχή του νυν προέδρου, αλλά και του πρώην, και το διαχειριζόταν όπως ήθελε αυτός.
Μόνο που οι καιροί άλλαξαν, Παναγιώτη

Μετά τιμής,
BEACH BOYS

ΥΓ1: Οι ατάκες του κ. Σμυρνιώτη που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι πέρα για πέρα αληθινές και έχουν ειπωθεί ενώπιον μαρτύρων. Ας μην πει στον κόπο, λοιπόν, να τις διαψεύσει και πάλι όπως έκανε και εκείνο το βράδυ στο Δ.Σ. Τσάμπα ο κόπος του.

ΥΓ2: Το μήνυμα που θέλησε να μας στείλει λέγοντας “Δε θα φύγω επειδή το θέλουν αυτοί, αλλά θα φύγω όποτε γουστάρω εγώ”, το λάβαμε. Μήπως, όμως, θέλει να το ξανασκεφτεί και να αρχίσει να… γουστάρει την αποχώρησή του νωρίτερα από ότι υπολόγιζε; Προλαβαίνει για λίγο ακόμα.

ΥΓ3: Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση του κ. Σμυρνιώτη στις 67 υπογραφές γονέων παιδιών των ακαδημιών που ζήτησαν την αποχώρησή του; “Αν δε μου ζητήσουν συγνώμη, εγώ δεν πρόκειται να τους ξαναμιλήσω” είπε ο… οραματιστής. Οραματιστής ετών 3;

ΥΓ4: Μάθαμε ότι ο κ. Ρήγας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αναφορά μας στην έμμισθη θέση που κατέχει η σύζυγος του στον σύλλογο. Μήπως κ. Ρήγα ντρέπεστε γι’ αυτό και δε θέλατε να γίνει γνωστό ή ήταν κάτι κρυφό; Μήπως θέλετε τα οικονομικά του συλλόγου να είναι γνωστά μόνο στην κλειστή κάστα σας;

ΥΓ5: Ευτυχώς που βγάλαμε τις ανακοινώσεις και προχώρησαν οι διοικούντες σε μεταγραφές. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον παλιό μας γνώριμο Θεοδόση Χολέβα και τον Πέτρο Αθανασούλα στην ομάδα.

ΥΓ6: Τζάμπολ στην σαιζόν με αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Μεγαρίδα, αύριο. Πάμε Φαληράρα!!!

ΥΓ7: Η επόμενη ανακοίνωση θα αφορά τον “επιτυχημένο” πρόεδρο του συλλόγου, Σεραφείμ Πολυχρόνη, ο οποίος συνεχίζει να μας αγνοεί”.