Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης (67-61) του Προμηθέα επί του Περιστερίου και της πρόκρισης των Πατρινών (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) στον τελικό (16/2 στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου) του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο πολύπειρος παίκτης είχε απολογισμό 26π. 7ριμπ., 2ασ., 1κλεψ. Μετά το ματς όμως, δεν θέλησε να ευλογήσει τα γένια του για την εμφάνισή του και τόνισε ότι η νίκη επί του Περιστερίου ήρθε μέσα από την φανταστική ομαδική δουλειά.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είναι δουλειά της ομάδας. Καμιά φορά παίζει ρόλο και η μέρα. Δεχθήκαμε 61 πόντους και ήταν φανταστική ομαδική δουλειά. Η Πάτρα διψάει και ο Προμηθέας χτίζει κάτι καλό.Μέχρι την Κυριακή πρέπει να προετοιμαστούμε και να στοχεύσουμε εκεί που πρέπει. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα».

Εξαιρετικός και καθοριστικός στη νίκη του Προμηθέας ήταν σήμερα (12/2) και ο Δημήτρης Κατσίβελης (13π., 4ριμπ., 1ασ., 1κλεψ.)

Ο γκαρντ των Πατρινών μίλησε για τη νίκη, αλλά θυμήθηκε και την επική φετινή πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά.

Αναλυτικά ο Κατσίβελης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

 «Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Στον προηγούμενο γύρο αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι σήμερα. Το Περιστέρι είναι σκληρή ομάδα. Παίξαμε έξυπνα, με καλή άμυνα και πήραμε την νίκη. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Θα πήγαινε στα λάθη και στις κατοχές. Η ομάδα δεν έχει Έλληνες και ξένους. Θέλουμε να παίζουμε καλά και να παίρνουμε τα αποτελέσματα με ομαδική δουλειά.

Οι τελικοί είναι πάντα ξεχωριστοί. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι σύμφωνα με τα ατού τα δικά μας και τις αδυναμίες της ΑΕΚ. Θα προετοιμαστούμε και θα κάνουμε καλή δουλειά για τον τίτλο. Στο βάθος του μυαλού μας υπάρχει η κατάκτηση. Πρέπει να δούμε πως θα το κάνουμε πράξη αυτό».