Τα… βάσανα ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη (21/08) για τον Άλιμο, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τσολάκη φιλοδοξεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων διατήρησε αναλλοίωτο το βασικό κορμό της περσινής σεζόν (Γιώργος Παπουλίδης, Γιώργος Τσιριγωτάκης, Σταύρος Κυριακόπουλος, Αλέξανδρος Μοδάκης, Παναγιώτης Γαρδικιώτης, Θοδωρής Σαφός) και σε συνδυασμό με τις απαραίτητες μεταγραφικές προσθήκες που έγιναν (Δημήτρης Γαλανάκης από Ηλιούπολη, Γιώργος Πετρακάκης από Βουλιαγμένη, Γιώργος Ζευγώλης από Ερμή Πειραιά, Κωνσταντίνος Σκρέκας από Τρίκαλα, Παναγιώτης Καλόστος από Χαλάνδρι, Χάρης Τζελέπης από Α.Σ. Τήρων, Παναγιώτης Σοφιανόπουλος από Φοίνικα Πειραιά) δημιουργούν μία εξαιρετική αγωνιστική βάση.

Παράλληλα, όμως, οι “κυανοκίτρινοι” δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους παίκτες που αποχαιρέτησαν το σύλλογο το φετινό καλοκαίρι (Παναγιώτης Τσατάλας, Δημήτρης Γιατράς, Ανδρέας Κατωπόδης, Γρηγόρης Ζαμπέτης, Δημοσθένης Τζουμάνης) για τα όσα προσέφεραν την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, τόσο ο “ισχυρός άνδρας” του Αλίμου, Παύλος Χρήστου, όσο και ο κόουτς Δημήτρης Τσολάκης τόνισαν -με δηλώσεις τους- πως στόχος τη νέα σεζόν είναι να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Παύλος Χρήστου: “Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε”

Ο πρόεδρος του Αλίμου, Παύλος Χρήστου, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εκτιμώ ότι θα πρωταγωνιστήσουμε στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ στόχος μας είναι η εφηβική και η παιδική ομάδα που παίζουν στην Α’ κατηγορία να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα. Θέλω να πιστεύω ότι οι περσινές κακές και επιεικώς ατυχείς διαιτησίες δεν θα επαναληφθούν και δεν θα διαμορφώσουν την τελική κατάταξη.

Η διοίκηση της ΕΣΚΑΝΑ θα πρέπει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες, διότι με την περσινή συμπεριφορά της (τιμωρίες παραγόντων-προπονητών, ορισμοί διαιτητών κτλ.) όχι μόνο δεν προσέφερε στο άθλημα, αλλά αλλοίωσε αποτελέσματα και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των συλλόγων. Είμαστε αποφασισμένοι να “επενδύσουμε” στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών, θέλουμε οι πιτσιρικάδες της περιοχής να έρθουν στην οικογένειά μας και να αγαπήσουν μαζί μας το άθλημα του μπάσκετ”.

Δημήτρης Τσολάκης: “Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας”

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσολάκης δεν θέλησε να πει πολλά λόγια, όμως έδωσε το στίγμα εν όψει της νέας σεζόν: “Λειτουργούμε με το ίδιο σκεπτικό, θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες σε μικρά παιδιά, δεν αλλάζει η φιλοσοφία του συλλόγου. Στόχος μας είναι δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά των ακαδημιών και από εκεί και πέρα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Είχα πει από την αρχή ότι ο Άλιμος είναι η ομάδα μου, δεν μπορούσα να την αφήσω, έχω τον συνεργάτη μου και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παράλληλη συνεργασία μου με τον Ηρακλή που είναι ένας μεγάλος σύλλογος”.

Δημήτρης Πρασσάς: “Ξέρουμε πόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι η ΕΣΚΑΝΑ”

Ο Δημήτρης Πρασσάς, τέλος, αρκέστηκε να πει πως: “Στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς, ώστε να φτάσουμε το maximum των δυνατοτήτων μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε κάτι καλύτερο από την περσινή 5η θέση και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή την πορεία, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο και επίπονο είναι το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουμε”.