Ένα από τα πιο… ηχηρά “χτυπήματα” της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ ολοκλήρωσε ο Εθνικός Πειραιώς, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Γιανναλέτσου.

Ο έμπειρος σέντερ έχει διαγράψει σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια αγωνιζόμενος σε ομάδες όπως η Νήαρ Ηστ (Α2), ο Αμύντας (Α2), ο Δούκας (Α2), ο Αίολος Τρικάλων (Β’ Εθνική) και η Ένωση Ιλίου (Γ’ Εθνική). Μετά και από αυτή την προσθήκη, οι Πειραιώτες φαντάζουν ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία διετία σε Τρίκαλα και Ίλιον ο 27χρονος σέντερ ήταν πρώτος ριμπάουντερ και εκ των κορυφαίων σκόρερ της ομάδας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού Πειραιά καλωσορίζει στην οικογένειά της και τον Δημήτρη Γιανναλέτσο. Ο Γιανναλέτσος είναι 27 ετών, έχει ύψος 2.05 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Την περασμένη σεζόν έπαιζε στην Ένωση Ιλίου και είχε καθοριστικό ρόλο στην άνοδό της στην Β’ Εθνική. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 10.7 πόντους σε 22 ματς. Στην περίοδο 2010-’11 έπαιξε με τον Αίολο Τρικάλων στη Β’ Εθνική (12,4 π. σε 27 ματς), ένα χρόνο πριν έπαιζε στην Α2 με τα χρώματα του Αμύντα (6,7 πόντοι, 4,3 ριμπάουντ), με την οποία είχε ανέβει ένα χρόνο πριν από τη Β’ Εθνική. Άρχισε την καριέρα του στη Νήαρ Ηστ (Α2), ενώ πέρασε ακόμα και από τον Δούκα (Β’ Εθνική)”.