Άστεγος” μόνο για λίγες ώρες έμεινε ο Θέμης Φωτόπουλος καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του “διαζυγίου” του με τον Εθνικό Πειραιώς, η ανερχόμενη δύναμη της ΕΣΚΑΝΑ φρόντισε να τον κάνει δικό της. Ο λόγος για τον Ερμή Πειραιά, ο οποίος κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα εξασφαλίζοντας την υπογραφή του πολύπειρου γκαρντ. Έτσι, ο Θέμης Φωτόπουλος θα φορά τα ερυθρόλευκα τη νέα σεζόν φιλοδοξώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στη νέα του ομάδα, η οποία στοχεύει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Και πώς να κάνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν ο πρώην, πλέον, παίκτης του Εθνικού Πειραιώς αποτελεί το δεύτερο μεγάλο όνομα που αποκτά η ομάδα του Αντώνη Μάντζαρη, μετά τον Μάικ Ευαγγελίτση.

Ο “ισχυρός άνδρας” του συλλόγου, Λευτέρης Χρυσοφάκης, με δηλώσεις του στο basketblog.gr τόνισε πως “μετά από στενή παρακολούθηση της σχέσης του Θέμη με τον Εθνικό Πειραιώς, επειδή εκτιμώ τον Βασίλη Δέρβο και ήθελα να δω τι θα γίνει μεταξύ τους και μετά να κάνω κίνηση για τον Φωτόπουλο, πιστεύω ότι ήταν ο ιδανικός παίκτης για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ώστε να μας ανεβάσει στη Γ’ Εθνική. Η πορεία του Θέμη έχει δείξει έμπρακτα ότι ανεβάζει ομάδες με συνέπεια από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ και ήταν ο διακαής πόθος μου ώστε να έρθει φέτος στον Ερμή Πειραιά”.