Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δεν είπε μεγάλα λόγια. Κράτησε χαμηλούς τόνους Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι η ΑΕΚ θέλει την κούπα, αλλά παραδέχτηκε στην σημερινή (15/2) συνέντευξη Τύπου του αυριανού (16/2, 17:00) τελικού του Κυπέλλου ότι η Ενωση δεν είναι το φαβορί.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε αρχικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ ως οργανισμός. Έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο που είναι η παρουσία στον τελικό και αύριο θα δώσουμε αυτό που μπορούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα για να πάρουμε το κύπελλο. Η φιλοξενία είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για όλους. Συγχαρητήρια στο Ηράκλειο. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό των φιλάθλων γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Καλή επιτυχία και να κερδίσει η ομάδα που θα είναι στην καλύτερη μέρα».

Σε ερώτηση για το ποια… sos θα δώσει στους παίκτες του πριν το ματς, απάντησε: «Είναι δεδομένο πως και οι δύο ομάδες θέλουν το Κύπελλο. Πολλές φορές όμως θεωρώ ότι επειδή και οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά το ποιος θα αποδείξει ποιος το θέλει πιο πολύ θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο. Ποιος θα διεκδικήσει τις μπάλες, ποιος θα βάλει το σώμα του στη φωτιά.Το τρίποντο παίζει σημαντικό ρόλο και επίσης η μέρα που θα βρεθούν οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλό ρόστερ. Ο Προμηθέας έχει πολύ καλό ελληνικό κορμό, άρα η ποιότητα και η προσωπικότητα των ομάδων θα παίξει ρόλο».

Για τον ποιον παίκτη του Προμηθέα θα ήθελε να μείνει εκτός του αυρανού τελικού τόνισε: «Ο Προμηθέας έχει αλλάξει τη δομή του και τον τρόπο παιχνιδιού του. Στηρίζεται σε αρκετούς παίκτες. Μπορεί ο Μαυροκεφαλίδης να είναι προσωπικότητα, ο Χολ να κρατάει το τιμόνι, αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες. Δεν θα επέλεγα κάποιον. Θέλουμε να τους σταματήσουμε συνολικά».

Για την παρουσία των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια ανέφερε: «Η επιστροφή της ΑΕΚ στο προσκήνιο σε συνδυασμό με την άνοδο του Προμηθέα έχει δώσει άλλο τόνο στο πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστούν και στην Ευρώπη και είναι καλό για το μπάσκετ. Δείχνει και την ποιότητα των συλλόγων και θα είναι ευχάριστο για τον κόσμο να υπάρχουν κι άλλες ομάδες που δίνουν άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα».

Για το αν η ΑΕΚ είναι το φαβορί ο Παπαθεοδώρου απάντησε χωρίς περιστροφές: «Στο δικό μας σκεπτικό η ΑΕΚ δεν είναι φαβορί. Παίζουμε με μια ομάδα που οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αυτό φάνηκε και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Υπάρχουν περίοδοι που οι δύο ομάδες έκαναν καλά αποτελέσματα. Το άγχος είναι πως η ΑΕΚ είναι μεγαλύτερο όνομα στο χώρο από τον Προμηθέα. Αυτό είναι το άγχος. Όταν μπαίνουν στο παρκέ οι ομάδες θα κριθούν τα πάντα εκεί».