Η ΦΕΑ μπορεί να ήταν αναιμική στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετική και κατάφερε  να σπάσει το σερί ηττών από τον Παπάγο και φυσικά να πάρει μία τεράστια – νίκη πρόκριση στον τελικό του Unicef Cup, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, που πριν από λίγο επικράτησε επί του Ηρακλή. Πολύ καλός για τους νικητές ήταν ο Καραχάλιος με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ κορυφαίος ήταν ο Στεργιάκης με 24 πόντους, επτά “σκουπίδια” και πέντε τελικές πάσες. Από εκεί κι έπειτα σημαντικές λύσεις έδωσαν και οι Καραλευθέρης και Κοντός με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την μεριά των αξιόμαχων ηττημένων πάλεψε η τετράδα Καρούζου – Peterson – Kόη – Μπέλη με 15, 14, 13 και 11 πόντους.

Ο αγώνας είχε πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά του, αλλά ήταν πολύ ισορροπημένος, κάτι που το αποδείκνυε και το ισόπαλο σκορ (7-7). Στην συνέχεια οι “Στρατηγοί” προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και πήραν ένα μικρό πλεονέκτημα (10-14), ωστόσο το σύνολο του Καρατζά απάντησε άμεσα και ισοφάρισε (14-14). Πάντως οι παίκτες του κόουτς Κουρή βρήκαν τις λύσεις στην ζώνη των τυπικά γηπεδούχων και έφτασαν στο +6 (14-20), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-20.

Με πρωταγωνιστή τον Ρένο Μπαλό οι “κυανόλευκοι” επέβαλαν για τα καλά τον ρυθμό τους και αποσπάστηκαν με επτά πόντους (22-29), ωστόσο με οδηγό το περιφερειακό τους σουτ οι “κυανέρυθροι” πλησίασαν στους τέσσερις (28-32), όμως ένα μακρινό σουτ του Καρούζου όχι μόνο “αποκατέστησε” την τάξη, αλλά διεύρυνε περαιτέρω την απόσταση της ομάδας του (30-41). Οι Φιλαδελφειώτες προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κάτι το οποίο κατάφεραν σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς βρήκαν τις απαντήσεις στην άμυνα ζώνης του Παπάγου. Μάλιστα η αντεπίθεση της ΦΕΑ δεν σταμάτησε εκεί, αφού ψαλίδισε περαιτέρω την διαφορά (41-45) και να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο -5 (42-47).

Με “αιχμή” του δόρατος τον Μπέλη ο Παπάγος πήρε αέρα επτά πόντων (47-54), ενώ ένα τρίποντο του καυτού Καρούζου έφερε τον οργανισμό των Βορείων Προαστίων ξανά στο +10 (47-57). Παρά το γεγονός αυτό οι ψυχωμένοι παίκτες του Καρατζά δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και έβγαλαν άμεσα σφυγμό, διαμορφώνοντας το 56-59. Η ομάδα των Κεντρικών Προαστίων δεν έμεινε μόνο εκεί, καθότι λίγο πιο μετά ισοφάρισε στους 60 πόντους, την ώρα που ένα πολύ δύσκολο τρίποντο του Γεωργοπαπαδάκου της έδωσε για τα καλά το πάνω χέρι (67-60).  Βέβαια οι “Στρατηγοί” βρήκαν τις απαντήσεις στο τέλος του δεκαλέπτου και κατάφεραν να περιορίσουν αρκετά την ζημιά και να κάνουν ξανά τον αγώνα ντέρμπι (67-66).

To momentum μπορεί να μην ανήκε στην ΦΕΑ, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να τρέξει ένα 4-0 και να πάει στο +5 (71-66), προσπαθώντας να πάρει ένα ικανοποιητικό προβάδισμα ενόψει της τελικής ευθείας του αγώνα. Oι “Στρατηγοί” κόλλησαν στην επίθεση, με την αρμάδα του Καρατζά να το εκμεταλλεύεται, αφού για πρώτη φορά στο αγώνα ξέφυγε με οκτώ πόντους (75-67). Ένα τρίποντο του Κόη έδωσε “φιλί ζωής” στην ομάδα του (77-72), όμως ο Λευτέρης Καραλευθέρης, όντας απόλυτα ψύχραιμος απάντησε για το 80-72. Ο βραχύσωμος γκαρντ δεν περιορίστηκε εκεί και με πέντε νέους προσωπικούς του πόντους έγραψε το 85-72, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη – πρόκριση της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 42-47, 67-66, 89-77

Δείτε τα στατιστικά εδώ