Στις 21 Σεπτεμβρίου, και κατά τη διάρκεια της 1ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, η ΚΑΠ βρισκόταν στο οριακό +3 (37-34) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον ΓΣ Ηλιούπολης.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, και κατά τη διάρκεια της 2ης αγωνιστικής, η ΚΑΠ βρισκόταν πίσω με 1 πόντο (37-38) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στο πολύ δυνατό φέτος Κορωπί.

Το κοινό των δύο αυτών αγώνων -εκτός φυσικά του απόλυτα ταυτόσημου «37» στον ενεργητικό πίνακα του σκορ;
Η… καυτή 3η περίοδος που ακολούθησε!

Ουσιαστικά, και στα δύο ματς για την Α’ Φάση του εν λόγω θεσμού, το συγκρότημα του κόουτς Χατζηπανηγύρη βρήκε τον εαυτό του στο εν λόγω δεκάλεπτο, όπου με αθροιστικό επί μέρους σκορ της τάξης του +20 κατόρθωσε όχι απλά να ξεφύγει στο σκορ αλλά και να χτίσει ένα τόσο γερό έδαφος ώστε να μη χρειαστεί να κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω.
Για την ακρίβεια, η αρμάδα από την Αγία Παρασκευή έπιασε… φωτιά με 48 πόντους σε δύο αγώνες στην 3η περίοδο (24 κατά μέσο όρο δηλαδή), ενώ την ίδια στιγμή επιτρέποντας μόλις 28 στα μετόπισθέν της (14 κατά μέσο όρο δηλαδή), απέδειξε πως μπορεί να βρει λύσεις και αποτελεσματικότητα όπου και όταν το θέλει.

Τέλος, για να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο το επί μέρους φορμάρισμα της ΚΑΠ κόντρα σε Ηλιούπολη και Κορωπί, συλλόγους που επίσης αγωνίζονται στο Νότο της Γ’ Εθνικής τη φετινή σεζόν, τα δεύτερα μέχρι στιγμής ημίχρονά της είναι καλύτερα σε σχέση με τα πρώτα κατά 27 πόντους -σε μια τρομερή συγκομιδή, η οποία γεμίζει με αισιοδοξία και έλλειψη άγχους κάθε προπονητικό επιτελείο φυσικά, με τους Αθηναίους να είναι clutch ξανά και ξανά -φτάνοντας έτσι σε δύο σχετικά εύκολες επικρατήσεις αλλά και προκρίσεις στην 3η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου, εκεί όπου θα συναντήσει τα φορμαρισμένα Τρίκαλα.
Κοιτώντας φυσικά και τα στατιστικά που ακολουθούν, γίνεται αντιληπτή η τρομερή έφεση των παικτών του κόουτς Χατζηπανηγύρη τόσο στην επίθεση (+6 στο δεύτερο μέρος) όσο και στην άμυνα (+6.5 στο δεύτερο μέρος).

Αναλυτικά οι επιδόσεις ανά ημίχρονο (μέσοι όροι):

  1. Πρώτο: 37 πόντοι ενεργητικό – 36 πόντοι παθητικό (+1)
  2. Δεύτερο: 43 πόντοι ενεργητικό – 30.5 πόντοι (+13.5)

Φυσικά, ιδιαίτερη αναφορά -για ακόμα μια σεζόν μετά και τα περσινά κατορθώματά της στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής– δε γίνεται να μη γίνει για την ευστοχία της Αγίας Παρασκευής από την περίμετρο, από όπου είναι και κατά τη φετινή σεζόν ιδιαίτερη κυνική.

Για την ακρίβεια, η ΚΑΠ έχει πετύχει μέχρι στιγμής σε δύο αγώνες ΣΥΝΟΛΙΚΑ 25 ολόκληρα εύστοχα τρίποντα (12.5 ανά βραδιά δηλαδή) -κάτι που σημαίνει πως βρίσκει 75 πόντους από την περίμετρο (37.5 ανά βραδιά δηλαδή), ήτοι το 46% των εν γένει πόντων της!
Κυρίαρχος όλων είναι φυσικά ο Γρηγόρης Παππάς των 8 τριπόντων (οι 24 από τους 34 πόντους του ήρθαν από μακρινή απόσταση), ενώ από κοντά ακολουθούν και η τριάδα των Παρασκευόπουλου – Πρόφκα – Φωτητζόγλου με 4, 3 και 3 εύστοχα μακρινά σουτ.

Αναλυτικά οι μπόμπερ της ΚΑΠ με Ηλιούπολη και Κορωπί:

  1. Παππάς: 8 τρίποντα
  2. Παρασκευόπουλος: 4 τρίποντα
  3. Πρόφκα: 3 τρίποντα
  4. Φωτητζόγλου: 3 τρίποντα
  5. Αγόρης: 1 τρίποντο
  6. Παπαπέτρος: 1 τρίποντο
  7. Παπανδρέου: 1 τρίποντο
  8. Τσόπης: 1 τρίποντο