Μπορεί το «ντέρμπι αιωνίων» να τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα, αλλά στην Κύμη ετοιμάζονται για έναν ιστορικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η πιο μεγάλη ώρα για την Κύμη και συνολικά το Ευβοϊκό μπάσκετ, έφτασε, καθώς σήμερα η ομάδα του Κουτσού έχει ραντεβού με την ιστορία της στον μεγάλο ημιτελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη ιστορική συμμετοχή της σε ημιτελικό Κυπέλλου, η Κύμη υποδέχεται το ”Δικέφαλο του Βορρά”, στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» την Τετάρτη (13/2) στις 17:00. Μάλιστα, αυτός θα είναι ο πρώτος ημιτελικός της Κύμης, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε οποιοδήποτε άθλημα.

 Να θυμίσουμε πως για να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό η Κύμη χρειάστηκε να κερδίσει εκτός έδρας το Ρέθυμνο με 69-61, αλλά και τη χαρούμενη έκπληξη της φετινής χρονιάς, το Περιστέρι, χάρη σε τρίποντο του Ντεβόν Ουάσινγκτον 2,1′‘ πριν από τη λήξη (74-73).

 Το κίνητρο για τους παίκτες του κόουτς Ισίδωρου Κουτσού είναι πολύ μεγάλο, αφού με νίκη στο σημερινό αγώνα παίρνουν το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/2) στο Ηράκλειο. Εφόσον καταφέρουν κάτι τέτοιο θα γίνουν η 3η ομάδα της Περιφέρειας μετά το Ρέθυμνο και τον Απόλλων Πάτρας που φτάνει σε τελικό Κυπέλλου. Να θυμίσουμε πως το Ρέθυμνο είχε ηττηθεί στον τελικό του Κυπέλλου το 2007 από τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 87-48, ενώ ο Απόλλων Πάτρας έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε δύο τελικούς Κυπέλλων, Την πρώτη φορά το 1997 που είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό (80-78), ενώ η δεύτερη ήταν το 2015 που γνώρισε την ήττα στον τελικό από τον Παναθηναϊκό (53-68).

 Όπως γίνεται αντιληπτό το σημερινό ματς είναι ιστορικής σημασίας για την Κύμη, που βρίσκεται ωστόσο ένα βήμα από το όνειρο. Ένας στόχος δύσκολος αλλά όχι και ακατόρθωτος απέναντι στον ΠΑΟΚ που είναι το φαβορί ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

 Ο Κουτσός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς η τελευταία περιπέτεια με τον Χόρτον έχει λήξει κι ο Αμερικανός έχει επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς εδώ και λίγες μέρες.