Σε… mode Κυπέλλου μπήκε για τα καλά από σήμερα (10/2) η ΑΕΚ. Στην ομάδα επέστρεψαν οι παίκτες που συμμετείχαν στο All Star Game και η Ενωση μπήκε στον ρυθμό του Κυπέλλου Ελλάδας και δη του ημιτελικού με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων την Τετάρτη (12/2, 20:00) στο κλειστό «Στ. Βενέτης» του Αιγάλεω.

Η ΑΕΚ, βέβαια, δεν έχει ανεβάσει τις στροφές της μόνο για το ματς της Τετάρτης απέναντι στον σύλλογο της Α2. Έχει το μυαλό της και στον τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/2) στο κλειστό «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης.

Βέβαια, εν αρχή η ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Οι κιτρινόμαυροι είναι το απόλυτο φαβορί και μόνο αν έρθουν τα πάνω, κάτω θα χάσουν από την ομάδα της Α2 και δεν θα πάνε στον τελικό.

Από την άλλη, όμως, ο Διαγόρας έχει «σκοτώσει» φέτος σον θεσμό τρεις ομάδες της Basket League. Η ομάδα της Α2 έχει ρίξει στο καναβάτσο, Πανιώνιο, Λάρισα και ΠΑΟΚ. Αρα θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί κάνει ζημιές..

Έτσι οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν πάρει… αψήφιστα το ματς της Τετάρτης. Θεωρούν ότι θα είναι τεράστιο λάθος το να πάρουν στην… πλάκα τον Διαγόρα.

Έτσι θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους με σοβαρότητα, έτσι ώστε να μην πέσουν θύμα έκπληξης, να πάρουν τη πρόκριση στον τελικό και να περιμένουν να δουν ποιος από Προμηθέα ή Περιστέρι (μονομαχούν στην Πάτρα την Τετάρτη στον άλλο ημιτελικό) θα είναι οι αντίπαλός τους στην μάχη της Κρήτης που έχει ως τρόπαιο την κούπα της διοργάνωσης.

Οι γνωστοί απόντες

Ο προπονητής της ΑΕΚ είδε τους παίκτες του  να γυμνάζονται σήμερα χωρίς… απρόοπτα. Μοναδικοί απόντες είναι φυσικά οι Langford και Γκίκας, που παραμένουν νοκ άουτ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΑΕΚ:

«Με τους γνωστούς απόντες ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της «Βασίλισσας» στο πλαίσιο της μίνι – προετοιμασίας ενόψει της αναμέτρησης με Διαγόρα Δρυοπιδέων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είχε στη διάθεσή του, ούτε σήμερα, στο ΟΑΚΑ, τους τραυματίες Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκο Γκίκα, οι οποίοι ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας».