Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γούναρης:

Για τη νίκη-πρόκριση με 92-80 επί του ισχυρού Ηρακλή για το Κύπελλο: “Από την αρχή είχαμε πει ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ηρακλής είναι καλή ομάδα, η οποία έχει κρατήσει ένα κορμό παικτών από πέρσι κι αυτό βοηθάει στην ομοιογένεια στην παρούσα φάση. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήμασταν καλοί ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν με αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας μπορέσαμε να πάρουμε ώθηση για τη συνέχεια. Όλοι οι παίκτες μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους κι αυτό μας δίνει πολλές λύσεις ειδικά τώρα που είμαστε στην αρχή της χρονιάς”.

Για την εξαιρετική πορεία του Ιωνικού στο Κύπελλο και τις φιλοδοξίες που έχει στο θεσμό (σ.σ. σήμερα φιλοξενεί τον ΓΣΛ Φάρο): “Ξεκινώντας στο θεσμό δεν πιστεύαμε ότι θα κάνουμε μία τόσο μεγάλη πορεία αλλά το βλέπαμε σαν μία σειρά δυνατών φιλικών προετοιμασίας. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα και μέσα στα παιχνίδια έχουν αποδείξει ότι είναι νικητές και δεν τους αρέσει να χάνουν. Αυτό το αποδεικνύουν με το πάθος τους σε κάθε φάση του αγώνα. Μέχρι τώρα έχουμε αποκλείσει καλές ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στις κατηγορίες τους, όμως και τα δικά μας παιδιά είναι έμπειρα με μεγάλη ποιότητα κι αυτό αντικατοπτρίζεται από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα”.

Για τους στόχους που υπάρχουν για φέτος αλλά και για τις σεζόν που έρχονται: “Δεν είναι η στιγμή να μιλάμε για τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή το μόνο που κοιτάμε είναι το πρωτάθλημα της Β’ γιατί είναι διαφορετικό από το Κύπελλο. Παρά την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα πρέπει να περάσουμε από δύσκολες έδρες. Επιβάλλεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι για να καταφέρουμε αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Ο στόχος φέτος είναι ξεκάθαρος και αφορά το πρωτάθλημα και την άνοδο”.

Για τον κόσμο που δίνει βροντερό παρών στο ξεκίνημα της χρονιάς: “Ο κόσμος έχει έρθει κοντά κι έχει αγκαλιάσει την ομάδα. Από την αρχή έχει δώσει βροντερό παρών και μας βοηθάει σημαντικά. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, όμως όποιος βρεθεί στο γήπεδο θα καταλάβει ότι είναι ο έκτος παίκτης μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν σταματούν να δημιουργούν μία όμορφη και άκρως αθλητική ατμόσφαιρα που μας ωθεί στη νίκη. Μας δίνουν ψυχολογία και ειδικά στις δύσκολες στιγμές μας βοηθάει να φέρνουμε και πάλι τα πράγματα στα μέτρα μας. Τους θέλουμε να είναι με αυτόν τον όμορφο τρόπο δίπλα μας και στο πρωτάθλημα”.