Το φινάλε του 2ου ημιτελικού λίγο έλειψε να οδηγήσει σε επεισόδια. Λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, κι ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας περίμενε στον αγωνιστικό χώρο, για να κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ, δημιουργήθηκε ένταση με κάποιους οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονταν σε εκείνη τη μεριά των κερκίδων.

Η επέμβαση της αστυνομίας έσβησε τη… φωτιά επιτόπου, εντούτοις οδήγησε στη προσαγωγή δύο εκ των οπαδών της Ένωσης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκανε νύξη στο συγκεκριμένο συμβάν στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου…

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έκανε μεγάλη προσπάθεια να μείνει στο παιχνίδι και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ήταν ένα παιχνίδι που έχανε με 18 πόντους και μόνο ότι μείωσαν στους 6 λέει πολλά. Εμείς θέλαμε τη νίκη και είναι το μόνο που μετράει σε αυτά τα τουρνουά. Είναι η τακτική του κόουτς Δέδα αυτή, να δίνει πολλές φορές κάποια σουτ που είναι τόσο ελεύθερα, που ο παίκτης έχει την πίεση να ευστοχήσει και τελικά αστοχεί.

Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, αλλά δε βρήκαμε ποτέ ρυθμό. Μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς με μεγαλύτερη διαφορά. Έχουμε πράγματα να ασχοληθούμε από το σημερινό ματς για να προετοιμαστούμε για το επόμενο», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Διαβάστε τι άλλο ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου του 2ου ημιτελικού…

ΔΕΔΑΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΕΚ»

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, νίκησε δίκαια, αλλά και στην ομάδα μου, γιατί παλέψαμε στα ίσια. Έχουμε μάθει να παίζουμε με προβλήματα, κάθε ματς για μένα είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση έχοντας αρκετούς ψηλούς και ελάχιστα γκαρντ. Είμαι περήφανος και για τον Φλιώνη, όχι για την άμυνα ή την προσήλωσή του, αλλά γιατί τον έπεισα πριν το ματς να παίξει στο επίπεδο του Ουόκαπ ή του Λαρεντζάκη, γιατί ο Σλούκας είναι σε καλύτερο επίπεδο δημιουργικά.

Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να παίρνουν σουτ και αποφάσεις. Δεν γίνεται να είναι οι Έλληνες παίκτες ρολίστες. Προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ να το λύσω μόνος μου. Δεν είναι ανάγκη οι Έλληνες να παίζουν απλά πάντα άμυνα, αλλά να πάρουν ευθύνες. Ο Keith (Langford) δεν υπολογίζεται στις απουσίες, γιατί δεν τον είχαμε ποτέ. Όμως είναι δύσκολο να σου λείπουν τρία γκαρντ. Είχαμε καλή άμυνα, καλή τακτική, αλλά επιθετικά δυσκολευόμασταν. Είχαμε δουλέψει αρκετά plays, τα παιδιά ήταν πολύ καλά στην εκτέλεση. Η διακοπή για μας είναι βάλσαμο, για να ξεκουραστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν όσοι έλειπαν, ώστε να γίνουμε ξανά ΑΕΚ. Δεν είμαι αφελής, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί έχω τρεις μήνες να δείξω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ήρθε υποψιασμένος, αλλά ξέραμε πως αν μέναμε στο ματς ο χρόνος θα κυλούσε υπέρ μας. Δεν διεκδικήσαμε στα ίσα το ματς, πήγαμε να το κλέψουμε. Δεν απειλήθηκε ο Ολυμπιακός ουσιαστικά. Είχε μεγάλη πίεση σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι με την αποδεκατισμένη ΑΕΚ. Δείξαμε ότι θα είμαστε εκεί και δεν θα πεθάνουμε εύκολα.

Πρώτος στόχος είναι πλέον να ξεκουραστούν οι παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί, να επιστρέψουν τα παιδιά που έχουν προσωπική φάση, να επιστρέψει ο καθένας στον ρόλο του… Είναι σημαντική αυτή η διακοπή για μας. Να μαζευτούμε αυτές τις 15 μέρες, να βελτιώσουμε την εικόνα του ρόστερ και να χτίσουμε ένα σερί γιατί τώρα το Κύπελλο τελείωσε. Θέλουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα, γιατί ο χαρακτήρας και η φανέλα είναι εκεί».

VEZENKOV: «ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Μπήκαμε νευρικά, δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούμε, κρατάμε όμως τη νίκη. Είχαμε και καλά διαστήματα, θα δούμε τα λάθη μας και την Κυριακή πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για τον πρώτο τίτλο της χρόνιας».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ»

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έκανε κάποια τρικ και προσπάθησαν να παίξουν με το μυαλό μας. Επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να γυρίσει στο ματς στην τέταρτη περίοδο. Προσπάθησε να κατεβάσει το δικό μας τέμπο και το πέτυχε μέχρι ένα σημείο. Δεν βγάλαμε δυνατές άμυνες και δεν μπορέσαμε να τρέξουμε. Δεν είχαμε ρυθμό στην επίθεση και στην τελευταία περίοδο χάσαμε κάποια σουτ και αυτός ήταν ο λόγος που γύρισε το ματς. Οι προσωπικότητες που έχουμε όμως μίλησαν στο τέλος. Οι τελικοί κρίνονται σε στιγμές, θα προετοιμαστούμε για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Οι τίτλοι κρίνονται στην καλύτερη βραδιά και ποιος θα κάνει τα πιο σωστά πράματα».

ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ: «ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

«Ήταν ένα ντέρμπι, πιστεύω ότι φανήκαμε αντάξιοι απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά τα προβλήματά μας. Καταφέραμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό μέχρι τέλος, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Πήρε μία διαφορά ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέραμε να φθάσουμε κοντά. Έτσι είναι τα ντέρμπι, οι παίκτες κάνουν τις διαφορές. Βάζουμε στόχο τώρα να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο πρωτάθλημα».